Вижте кои са шестте най-добри храни за зимата, които ще ви помогнат да отслабнете.

Овесени ядки

Какво прави: Помага ви да преодолеете зимната депресия

Как функционира: Слънцето стимулира тялото ни да произвежда хормона на доброто настроение серотонин, така че кратките и тъмни дни на зимата могат да понижат настроението ни доста бързо. Има случаи дори на тежка депресия в следствие от зимните месеци при някои хора. Оказва се обаче, че пълнозърнести въглехидрати като овесените ядки могат да повишат настроението ни, да поддържат нивата на серотонин високи и да подтискат желанието ни за сладко.

Орехи

Какво прави: Предпазва кожата ви от изсушаване

Как функционира: Зимните месеци носят и изсушен въздух, който може да изсмуче влажността на кожата ви като я направи суха, опъната и стегната. Използването на овлажняващ крем може да спаси положението до известна степен, но омега-3 мастните киселини, съдържащи се в храни като орехи, ще преборят проблема със сухата кожа отвътре. Омега-3 мастните киселини спомагат за запазване на здравината на клетъчните мембрани, включително и тези на кожата. А когато кожните клетки са здрави, те са по-способни да запазят естествената си влажност.

Чесън

Какво прави: Предпазва от вируси и настинки

Как функционира:
В чесъна се съдържа химикал, наречен алицин, който стимулира производството на бели кръвни телца. Оказва се, че приказките на нашите баби за чесъна не са само измислици, а доказани и научно, пишат от otslabvam.com Все пак не прекалявайте – искате да изгоните грипа, а не приятелите и роднините, нали?

Тиква

Какво прави: Предпазва ни от покачване на теглого

Как функционира: Отдавна е известно, че хора, които приемат по-голямо количество фибри от препоръчителните 14г дневно, е по-малко вероятно да напълнеят, от онези, които консумират по-малко от 14г. Тиквата е сред храните, които са богати на фибри и същевременно съдържат малко калории. Те се разграждат в организма по-бавно, като удължават усещането за ситост.

Пилешки сандвич

Какво прави:
Поддържа високи енергийните нива

Как функционира: През по-кратките дни тялото ни произвежда мелатонин, хормонът, който причинява сънливост и апатия.Ето защо приемът на храни, богати на сложни въглехидрати като пълнозърнестите храни, зеленчуци, бобовите растения, комбинирани с протеин, съдържащ се в пилешкото месо например, ви помагат да сте по-будни и тонизирани.



Пилешка супа

Какво прави: Помага да „дишаме” по-добре

Как функционира: Пилешската супа отдавна е известна като домашно лекарство при простуда и грипове и наистина помага. Горещата течност отпушва синусита и може дори да облекчи възпалено гърло и инфекции. Освен това пилешката супа е ниско-калорична и съдържа повече фибри. За по-здравословна версия на стандартната опитайте добавянето на много зеленчуци и пълнозърнести нудели.