Нека циститът остане извън плановете ни

14 ноември 2017 | 15:00
видяна 6663
коментари 0
Снимки: Pexels

Ани организираше среща с момичетата. Не бяха се виждали от месеци. Силвия беше на почивка с приятеля си, Акси на планина с техните, после Ани замина на тази така чакана екскурзия до Италия и се разминаха, а Калина винаги беше заета през есента и рядко успяваха дори да се чуят. Сега беше дошъл моментът. След това пак имаха ангажименти и знаеха, че няма да се видят пак дълго време, а чакаха тази среща. Имаха да си разказват толкова неща. Трябваше да се срещнат в тяхното кафе, а за после Ани беше „разчистила” терена у тях, където щяха цяла нощ да бърборят, да се смеят и да бъдат щастливи – така както можеш само с най-добър приятел. Вече предвкусваше закачките на Акси и мислено й отговаряше. Започна да се облича в прекрасно настроение, когато усети силен и внезапен порив за тоалетната. Отделиха се едва няколко капки урина, придружени с мъчителни болки и парене. "Ооо, не, точно сега ли? Цистит!" Не можа да стане от тоалетната чиния половин час.

„Знаех си, че СПА –процедурите и дългото киснене в басейна могат да са опасни”, помисли си Ани. Приготви се с мъка, отскачайки до тоалетната на всеки пет минути. Едва излезе от вкъщи, влезе в първото такси и след две пресечки се върна вкъщи... Сладкото очакване за чудната вечер се изпари, с него и доброто настроение. Вечерта, както и следващите дни, се превърнаха в сценарий с развиващо се действие в тоалетната. A можеше да е иначе…

Цистирен

За щастие има решение, което да облекчи това мъчително състояние без никакви странични ефекти. Най-ефикасното билково средство срещу инфекции на пикочния мехур е червената боровинка. Тя е единственият плод, който е защитен от AFSSA (Agence française de sécurité sanitaire des aliments – Френската агенция за безопасност на храните) като средство за лечение срещу Escherichia coli, бактериите, най-чест причинител на цистит. Само червената боровинка съдържа специфични проантоцианиди PACs A, които се прилепват към бактериите и ги „извозват” чрез урината извън организма.

Освен това, червената боровинка отделя в урината хипурова киселина, която я подкиселява и потиска бактериалния растеж. За да се осъществи това „извозване” и за да се изчисти тялото oт бактериите, е необходимо да се повиши диурезата. Точно това правят диуретиците. Те спомагат за изчистването на отделителната система. Като засилват отделянето на течност от тъканите, те елиминират вредните вещества. Освен това, по този начин облекчават фалшивите позиви за уриниране. Такава е Златната пръчица. Тя действа диуретично, противовъзпалително и подпомага имунната система. Освен това има противомикробно и болкоуспокително действие. Химичният състав на билката е подробно проучен и клинични проучвания сочат, че цял комплекс от биоактивни вещества допринася за благоприятния ефект при възпаления на отделителната система. От фитолекарствените продукти при уровъзпаления, регистрирани в Германия, например, продуктите, съдържащи Златна пръчица са най-много.

Продуктът „CystiRen” (Цистирен) е комбинация от синергично действащи натурални екстракти. Патентованият екстракт от Американска червена боровинка е с високо съдържание на проантоцианидини, тип А. Стандартната дневна доза съдържа 72 мг проантоцианидини, осигуряващи бърз лечебен ефект. Екстрактът от Златна пръчица подпомага изхвърлянето на микроорганизми и отпадни вещества от пикочните пътища и бъбреците. Усилва защитните сили срещу инфекции в уринарния тракт. Продуктът не съдържа животински продукти, оцветители и консерванти. Напълно безвреден е. Може да се използва и като превенция, и като съпътстващо антибиотично лечение.

Цистирен

Коментари

Добави Коментар

Най-четени