„Лятото вече рисува финални щрихи. Почивката беше чудесна и дори не ми се иска да разопаковам багажа, защото в него съм скрила пресните спомени от топлия пясък и от боровите шишарки. Скътала съм аромата на безгрижие и свобода.
За съжаление освен доброто настроение си донесох и стомашно-чревни неразположения, които изобщо не искат да си тръгват. Не съм ходила до тоалетна вече няколко дни и се чувствам подута, подпухнала, излязоха ми пъпки, имам главоболие. Пак този запек...“

Защо се получава така?

Логично е дейността на храносмилателния тракт да се влияе не само от храната, която приемаме, от климата, а и от психологическата и емоционалната ни нагласа. Всяко едно пътуване е свързано с повече емоции, които рефлектират върху стомашно-чревния тракт. Обикновено при жените се появява запек, а при мъжете – диария. Колкото и да звучи парадоксално, стомахът и червата също имат нужда от спокойствие, за да работят нормално. В крайна сметка много често мечтаната ни почивка се превръща в кошмар. Няма как да се абстрахираме от средата, климата, емоциите си, а червото е същество на навика. Всяка промяна за него има стресов характер. Отиваме на почивка – променяме навиците си, а на червото му трябва време да се адаптира и да влезе в новия часови, климатичен и емоционален пояс. После, тъкмо се приспособи и почивката свършва, връщаме се в ежедневието и за него е необходимо отново да се приспособява. Така попадаме в омагьосан кръг и понякога прибягваме до драстични мерки, които по-късно се отразяват неблагоприятно върху организма ни. Разбира се, както често се случва, природата се е погрижила за нас и в този случай.

Как да се лекуваме?

Най-безвредната билка, позната на хората от древността, е Псилиум. Използвано още от древните аюрведи в Индия, растението Псилиум е напълно безвредно, не води до зависимост, трайно нормализира моториката на червата и осигурява нужния комфорт. Действието на Псилиума се дължи най-вече на обвивките на семената му. Те съдържат разтворими и неразтворими фибри, които след намокряне увеличават обема си. Действа меко и с натрупване, като не предизвиква неприятно усещане на болка и дискомфорт в стомаха и червата. Препоръчително е да се приема с голямо количество вода (поне 1 чаша).

Поради липсата на странични ефекти Псилиумът се препоръчва пред всички останали разхлабителни. Фитопродуктът LaxaL (Лаксал) е с основна активна съставка органичен Псилиум и е едно от най- безвредните и ефикасни средства за борба със запека. Ще откриете в аптеките и без рецепта!


Можем да си спестим запека от почивката и да се насладим единствено на прекрасните емоции и по време, и след това!

Повече информация можете да намерите на: http://botanic.cc/products/%D0%BB%D0%B0%D0%BA%D1%81%D0%B0%D0%BB/.