В 30-градусовата жега е трудно да поддържате чувство на свежест, дори ако само преди няколко часа да сте взели студен душ. Kifla.bg дава съвети как да се грижите за интимната хигиена през лятото, за да предотвратите инфекциите и да се чувствате комфортно през целия ден?

Редовни душове

Не забравяйте да взимате душ по два пъти на ден. За да поддържате вашата лична хигиена е необходимо да използвате специален течен сапун или гел, който не само ще ви предпази от вредните бактерии, но и ще ви даде усещане за свежест. Освен това ще ви помогне и за поддържането на киселинно-алкалната среда. Важно е използвате отделна кърпа за лична хигиена, която да сменяте най-малко един път на седмица.

Ежедневни превръзки

През лятото ежедневните превръзки са особено удобни, ако ви се налага да прекарате дълъг ден в пътуване - те ще ви помогнат да се чувствате освежени.



Правилното бельо

Гинеколозите препоръчват да носите дрехи, изработени от естествени “дишащи” материи. Това правило важи особено през летните месеци, когато прекалено високите температури водят до обилно изпотяване. Синтетичните дрехи и бельо не позволяват на кожата да диша и се създава парников ефект, който създава подходящи условия за развитието на бактерии. Памучните материи са най-добрият избор за вашето бельо.

Хигиена на плажа:

- Преди да се излегнете върху шезлонга е добре да подложите суха кърпа върху него.

- Не сядайте върху пясъка, за да избегнете малките песъчинки, които неминуемо ще попаднат в банския ви.

Тези прости правила за хигиена ще ви помогнат да се предпазите от бактерии и инфекции, а също така ще предотвратите възпаление на пикочно-половата си система.