Флексофитол - иновативен подход при болки в стави, мускули и сухожилия

17 февруари 2017 | 15:50
видяна 2133
коментари 0

Куркумата е известна със своите лечебни свойства от векове. Новият продукт на белгийската фирма Тилман Flexofytol капсули съдържа био-оптимизиран екстракт от куркума. Коренът от куркума съдържа субстанции, наречени куркуминоиди, от които най-важен е куркуминът. Той е мощен антиоксидант, който спомага за подвижността на ставите, мускулите и сухожилията. Био-оптимизираният екстракт от куркума има 4 000 пъти по-добра разтворимост в сравнение с тази на естествения куркумин, действа върху центъра, регулиращ хроничното възпаление, бързо повлиява болката, подобрява движенията и качеството на живот. Продуктът има протективен ефект варху хрущялната тъкан – намалява нейната дегенерация. Може да се прилага продължително време, без да се наблюдават нежелани реакции от страна на стомашно-чревния тракт.

Flexofytol се препоръчва в следните случаи:


1. При болки в ставите, мускулите и сухожилията (бедра, колена, гръбнак, рамене, китки)

2. Спортни травми - Пациенти с професии, свързани с физическо натоварване - За поддържане подвижността на ставите и ограничаване стареенето на хрущялите


Предимства на Флекофитол:

1. Растителен продукт, получен при иновативна технология на производство – съдържа био-оптимизиран екстракт от куркума

2. Действа върху центъра, регулиращ хроничното възпаление (Nf-kB) Бързо повлиява болката и възпалението в сравнение с бавно действащите лекарствени продукти (glucosamine, chondroitin)

3. Протективен ефект върху хрущялната тъкан (намалява дегенерацията ѝ)

4. Може да се прилага продължително време – отличен профил на безопасност и много добра поносимост.

5. Доказана ефективност с клинични проучвания при голям брой пациенти с артрит (>2000) – намаляване на болките, намалено приложение на НСПВС, подобряване на движенията и качеството на живот.

1 капсула съдържа 42 mg био-оптимизиран екстракт от куркума под форма на микроемулсия, чиято ефективност е съизмерима с тази на 1 kg прах от куркума.

Предпазни мерки: Да не се прилага при бременност и кърмене или при обструкция на жлъчните пътища. Посъветвайте се с Вашия лекар, ако едновременно приемате антикоагуланти като кумарин и хепарин. Прекратете приема в случай на продължителна диария.

Коментари

Добави Коментар

Най-четени