Може и навън да е неприятно за повечето от нас и студът да ни кара да мечтаем за пролетта, но е добре да знаете, че той е ключът към стройното тяло.

Научно доказано е, че когато температурите са много ниски, тялото изгаря калории, за да се пребори с неблагоприятните условия и да се затопли. Именно заради това през зимните месеци сме склонни да похапваме повече, тъй като организмът ни се нуждае от енергиен запас. Но ако се отнасяме внимателно към изкушенията, можем да постигнем добри резултати в отслабването и то с много по-малко усилия, отколкото през всеки друг сезон. Освен това от известно време насам, е много популярен леденият компрес, като средство за отслабване. Можете да използвате ефекта на студа, за да отслабнете на определени места, като поставяте компрес върху зоните, които искате.

Когато температурата около нас е висока, тогава не се налага организмът да се пребори с нея и по този начин не изгаря калории. Дори постоянното седене в топли помещения може да доведе до затлъстяване. Затова дори да сте си дали почивка, за да се предпазите от студа, е препоръчително да си правите малки разходки, за да дадете шанс на тялото си да изгаря мазнини. След това отново можете да се сгушите в топлото одеяло.