Автор
Woman.bg

Алкохолните напитки, които съсипват кожата ни

Колкото и да ни е неприятно да го признаем, все пак се налага да бъдем искрени със себе си и да го кажем на глас - алкохолът е вреден за кожата и килограмите ни. Разбира се, когато го консумираме често и в неразумни количества. Предстои да ви споделим кои са седемте напитки, които вредят най-много на кожата ни.

1.Червеното вино



За съжаление любимото ни червено вино е най-големият враг на кожата ни, особено ако не внимаваме с количеството. То разширява кръвоносните съдове, което води до зачервяване на кожата. Твърде честата консумация на червено вино в големи количества може да доведе дори до розацея.

2.Коктейлът Маргарита



Тази напитка съдържа голямо количество захар и сол, което води до дехидратация и спомага за подпухването на лицето ни. Колкото по-малко Маргарити пиете, толкова по-малко проблеми ще имате с кожата си.

3.Мохитото



Колко много захар на едно място... Тъй като този коктейл често се сервира със сироп и различни безалкохолни газирани напитки, той създава много проблеми на кожата ви. Ако искате да изчистите лицето си, просто се откажете от алкохола и от напитките, които съдържат захар.

4.Бялото вино



Въпреки че е едно от любимите питиета на дамите, дори и на тези, които се грижат за фигурата и кожата си, то не е никак безобидно. Бялото вино съдържа голямо количество захар, което освен че не ви помага да поддържате килограмите си, създава благоприятна среда за протичане на възпаления в кръвта, съответно не предпазва и кожата ви от несъвършенства.

5.Джинът с тоник



Или водка с тоник. Тези два концентрата не са фатални за кожата ни, но далеч не са полезни. Те съдържат сол и захар в по-малки количества, но все пак не ви ги препоръчваме, ако полагате много усилия да подмладите кожата си.

6.Бирата



Всъщност бирата съдържа и антиоксиданти и дори може да има подмладяващо въздействие, стига да бъде консумирана бавно и в малки количества. В противен случай тя ни дехидратира.

7.Текилата



От всички изброени до тук текилата е най-дребният вредител, тъй като не съдържа толкова много захар. Ако обичате често да обръщате по няколко шота, е добре да избягвате частта със солта, защото тя също спомага за протичането на възпаления в организма.

Четете още: Мащабно проучване показа: Европейците губят сексуалната си мощ