Автор
Woman.bg

Акупунктурата помага ли в борбата с килограмите?

Може и да ви е минавало през ум да опитате известния китайски метод, за да поддържате своето тегло, но така и не сте направили тази крачка. Задавате си множество въпроси, отнасящи се за този вид терапия. Страх ви е. Съмнявате се в нейната ефективност... Нормално!

Извесtна сред традиционната китайска медицина, акупунктурата благоприятно въздействие върху човешкия организъм.

Да, тя спомага за нормалното протичане на енергията "ци" през цялото тяло и до уравновесяване на всички процеси в тялото, включително обмена на ендорфини, които действат като естествено болкоуспокояващо средство.

Акупунктурата се използва и при други физиологични и психически оплаквания, като главоболие, нарушен сън, диария, повишена тревожност, повръщане, запек, депресии, болки в ставите и мускулите, мускулни крампи, сърцебиене, световъртеж, намалено либидо и хронична умора.

Да, тя помага за уравновесяването на енергиите в тялото, които малко или много оказват влияние върху организма. Всеизвестно е, че добрият сън, спокойствието и вътрешният баланс спомага за поддържането на здравословно тегло. Следователно, че акупунктура ние допринасяме за уравновесяването на всички механизми, от които зависят усещането за глад, храносмилане, разпределението на мазнини в тялото и др.

Държим да отбележим, че всяка една от нас качва килограми по различен начин. Покачването на телесното тегло може да бъде свързано с емоционален шок, депресивно състояние, хормонален дисбаланс или просто преяждане.

В интерес на истината, ако трябва да подкрепим тази нова тактика в борбата с килограм, е редно да отбележим, че тя далеч не е достатъчна. Тя изисква здравословни начини на хранене и живот. Успоредно с това, акупунктурата е идеален метод за премахване на лоши навици, свързани с компулсивно хранене и преяждане.

Ако решите, все пак, да се подложите на подобна терапия, имайте предвид, че са необходими три посещения на седмица в рамките на няколко месеца, за да постигнете желаните резултати. За съжаление всеки случай е индивидуален и според нуждите на пациента се изгражда адекватна програма.

Помнете, че всичко е въпрос на мислене и енергия. Акупунктурата няма да стопи мазнините в тялото. Ние – чрез своето мислене и вътрешна нагласа, ще можем да обърнем стрелките на кантара, така че те да сочат идеалното за нас тегло.