Затлъстяването е един от основните проблеми на човечеството в момента.

Всяка година процентът от хората, които се борят с високото си тегло става все по-голям, което е обезпокоително. В днешно време е много по-лесно да качим излишни килограми, отколкото да отслабнем, заради стреса и некачествената храна, която приемаме все повече.

Разбира се, че диетата и спортуването са най-важните фактори, които ни помагат да се преборим с теглото си, но има още няколко трикчета, които също допринасят за отслабването.

1. Ползвайте клечки за ядене

Една от основните причини за затлъстяването е фактът, че ядем твърде бързо и в големи количества. Буквално натъпкваме храната в устата си и не можем да разберем кога сме сити. Има разминаване между работата на стомаха и на мозъка. Ако нещо ни кара да ядем по-бавно, то ние ще ядем и по-малко. Точно така, говорим за клечките за ядене!

2. Създайте си мантра

Думите носят определени вибрации и те влияят на психиката ни на подсъзнателно ниво. Използвайте ги, те са едно от най-силните оръжия. Повтаряйте си: „Ще отслабна“, „Днес ще спортувам“, „Ще ям по-малко и по-здравословно“.

3. Яжте с четири хапки по-малко

Така ще ви е много по-лесно да сте заситени и да не преяждате. Ако го правите при всяко хранене, не след дълго ефектът ще дойде.

4. Пийте вода след закуска

Всъщност не пийте нищо друго освен вода. Нямате представа колко огромна ще бъде разликата след няколко месеца.

5. Не яжте от скука

Няма нищо по-вредно за здравето и теглото ви от това да ядете, когато организмът ви няма нужда.

6. Убийте глада като подушвате мента

Колкото и странно да ви звучи, този трик работи! Незнайно как и защо, когато подушим свежа мента, гладът ни намалява.

7. Хранете се пред огледало

Според проучвания, яденето пред огледало намалява апетита ни. Това е така, защото когато се наблюдаваме в огледалото, осъзнаваме че искаме да отслабнем.

8. Ходете по 45 минути на ден

Да, точно по 45 минути. Нито повече, нито по-малко!

9. Приготвяйте храната си сами

Това е единственият начин да знаете какво точно ядете.