Автор
Woman.bg

Трикчета, с които да придадете шик облик на апартамента си -I част

Днес ще ви представим няколко лесни трикчета, с които да придадете на дома си елегантно и шик излъчване.

Въпросните, лесни за изпълнение и ненатоварващи финансово, съвети идват директно от известния в Ню Йорк интериорен дизайнер Черил Ейсън и обещават да вдъхнат на апартамента ви много луксозен и изящен облик. Нека ги видим:

Три е магическо число

Ейсън споделя, че през последните две години картините от три части са истински хит във вътрешния дизайн. И то съвсем заслужено – те са ефектни и невероятно изящни, дори и да не са дело на известен художник.

Черил дори съветва, ако нямате излишни средства, които да отделите за такъв тип картина, без притеснение сами да си измайсторите подобна. Дамата е категорична, че няма да е по-малко впечатляващо и грабващо погледа, ако вместо да купувате истинска картина, просто принтирате ефектна рисунка или графика в три части и подберете шик рамки, в които да я окачите на стената.

Ново имение за семейство Бекъм

Създайте илюзия

"Колкото е по-голяма зоната, покрита с дебелите, пухкави килими, толкова визуално по-просторна изглежда стаята", разкрива Черил.

Ако не може да намерите достатъчно голям килим, то сложете един до друг няколко по-малки, защото този трик в комбинация с интериор, издържан в светли тонове, и високи огледала, разположени на ключови позиции, като зад дивана например, ще създадат илюзията за по-голяма стая.

В красивия манхатънски апартамент на Джиджи Хадид

"Играй дръзко или си отивай вкъщи"

"Всяка стая от апартамента трябва да си има своята "фокусна точка", мащабен акцент, който да се откроява от останалата част от интериора и да привлича погледите", категорична е Черил Ейсън.

Може да постигнете този ефект както чрез масивна картина, така и чрез тухлена стена или пък такава, решена в изящен тапет.

Ейсън предлага и друг вариант, който не само е доста впечатляващ на вид и ще придаде на дома ви пленително арт излъчване, но и минимално ще ви натовари финансово - сами изрисувайте стената си - развихрете въображението си и я украсете по ваш вкус.

Жълти щрихи и нека домът ви заблести!