Автор
Woman.bg

Топ тенденции в интериорния дизайн за пролет/лято 2018

Както във всяко друго нещо, така и във вътрешното обзавеждане има модни тенденции, които непрекъснато се променят, обогатяват, взаимодействат или редуват. Ако ви предстои ремонт или просто искате да освежите дома си, достатъчно е да надникнете и да се съобразите с най-забележителните иновации в интериорния дизайн, които ще властват през топлите сезони на 2018-а.

Ръчно изработени декорации


Бродерии във флорални мотиви, пискюли, камъчета, мъниста и всякакви други хендмейд чудесийки и аксесоари ще са част от декорацията на възглавнички, стени, завеси, килими, шкафове и какво ли още не. Добре е преди това да се посъветвате с интериорен дизайнер, който ще ви даде най-добри препоръки за подбора и разположението им, така че да отговарят те на стила и цялостния облик на интериора.

Сладоледени цветове


Ако се чудите още в какъв цвят да покриете стените на стаята си, може би няма да сгрешите, ако заложите на нюанса на любимия ви сладолед. Светлите, нежни и меки нюанси на сладоледената гама ще бъдат на особена почит този сезон. Дали ще заложите на пепел от рози, прасковено жълто, или банановото, е въпрос на личен избор и стилна комбинаия с други цветове. Само си представете великолепната картина или любимата си ваза на фона на тези красиви цветове.

Геометрични фигури


Докато през миналата година геометричните фигурки бяха красив акцент предимно върху възглавнички, килими и покривки, то през тази те ще властват върху по-големи площи, като плочи, тапети и арт декорации. Фигуралната орнаментика е смел дизайн, който се използва за поразителен ефект. Затова, не забравяйте, преди да направите своя избор, да се консултирате с експерт.

Тропически стил


Една от най-впечатляващите тенденции, свързана с този стил, е внасянето на повече зеленина и материали от природата – дърво, цвета, камък. Този тип дизайн включва присъствието на ратанови мебели, тропическите принтове, арт маси от дърво и, разбира се, изобилие от стайни растения.

Цвят индиго


Като антидот на свежите и нежни цветове ще дойдат красивите индигови нюанси. Тези тонове са най-подходящи за спални или детски стаи, разположени от слънчевата страна на къщата.

Метални рамки и златисти декорации


Мебелите с метални рамки със златист оттенък ще изглеждат много изискани, заобиколени от кадифена мебел и тъмно дърво. А бронзовите детайли ще направят всеки интериор луксозен и изискан.

Бохо стил


Бохо стилът в интериорът е вечна тема, която никога не омръзва. При нея можете да съчетаете скъпи дизайнерски с по-семпли етно елементи. Този тип интериорен дизайн внася едновременно топлина, уют и изтънченост. Той е баланс между романтиката и ретро спомените от хипи стила на 70-те. Онзи неувяхващ стил, който всички свързваме със свободата – изключително подходящ за мечтатели, авантюристи и пътешественици. Ще го видите превъплътен в шарени възглавнички с безброй бродерии по тях, цветни пискюли и други най-разнообразни етно декорации и сувенири, пръснати из различни кътчета на дома.

Четете още: 7 сигурни начина да прочистите енергията в жилището си