Коледното вдъхновение е навсякъде около нас. Усетете го и го претворете и в своя дом!

Ако обичате творческите занимания и искате празнично да промените атмосферата на дома, ще ви представим няколко интересни идеи за коледни декорации.

Дядо Коледа

Веселият белобрад старец е безспорен фаворит, когато стане въпрос за тематична коледна украса. Неговият лик и позната фигура могат да бъдат видяни навсякъде - от играчките за елха, през покривките за коледната трапеза, та чак до коледните чорапчета за подаръци. Това е най-от благодатните теми, която ще Ви даде най-много възможности да развихрите своето въображение.

Снежни човеци

Снабдете се с аксесоари във формата нa снежен човек, изрежете снимки от списания, поръсите ги с изкуствен сняг или сребрист брокат и ги ананжирайте с бели и сребристи листа и клонки. Може да използвате създадените декорации за запълване на голите места в интериора. Може да прибавите и изкуствени ледени висулки за по-силен ефект.

Метален акцент

За венците използвайте панделки в металически цветове, златисто или сребристо. Може да украсите свежата зеленина и с коледни играчки в подобна цветове гама или с различни по форма и големина кристални аксесоари. Бляскавият ефект от тези цветове и кристалите ще има още по-силен ефект, изпъквайки на фона на естествената зеленина на коледните венци.

Ангели

Изрежете ангелски фигури, купете декоративни херувимчета и арфи, аранжирайте около тях бели копринени цветчета и блестящи червени панделки - и ето, че се сдобихте с ефекти и много романтични аксесоари за дома. Направете си венец от дантелени и тюлени панделки. Използвайте сребристи, златисти, порцеланови и перлени тонове в декорацията на дома, за да постигнете подходящата “ангелска” цветова тематика.

Снежинки

Нанижете хартиените снежинки на тънки гирлянди, окачете бели и сребристи топки за елха и изкуствени ледени висулки и напръскайте цялата конфугурация с блестящ спрей или брокат. Окачете гирляндите от снежинки по прозорците в цялата къща, над камината и по таваните във всяка стая.

Цветът на Коледа

Използвайте яркo червен цвят, като добавка към златистото и сребристото. Изберете нюансите от черешово червено до наситено бордо.