След като вчера ви показахме изящното яйце на фотографа Велислава Каймаканова-Ножарова, днес ще ви представим една по-различна техника за украса на яйца.

Колежката ни от HotNews Дея ни показа как се правят модерни яйца, които много ни харесват.

Можете да почерпите вдъхновение от нейната идея за декорация на великденско яйце или пък да я модифицирата спрямо вашите възможности и вкус.

Необходими продукти:

- лак за нокти, в различни цветове

- декоративен лак

- декоративни елементи

Как се прави яйцето:

Първо се пробива малка дупка в яйцето (за предпочитане e то да е бяло) и със спринцовка се изтегля течността, която е вътре. Ние си мислим пък, че е възможно и да първо да сварите яйцето, за да стане по-твърдо и след това да имате възможност да се чукате с него или пък да го добавите в салата.

Ако човекът, който ще рисува няма много опит може първо да си набележи с молив или маркер, това което ще рисува. Ако пък имате опит и сте сигурни в уменията си е най-добре да импровизирате.

По-големите обекти се рисуват с нормален лак за нокти, с четката от самия лак. Ако излезете от контура можете да коригирате с лакове за декорация, тъй като четката е по-тънка и става по-прецизно. Можете да използвате за корекции и бял лак.

По желание можете да използвате и различни камъчета за декорация, като първо трябва да сложите безцветен лак, който играе ролята на лепило. Върху него се слагат декоративните камъчета, които се поставят с пинсета.

Ако пък декоративните елементи, които използвате са прекалено малки можете да ги поставите с навлажнена клечка за зъби.

Ето го и крайният резултат: