Най-умната пералня на Samsung е вече в България. Всъщност всичко, което стои зад името на модела - WW90M644OPX/LE означава, че срещу вас има един уред с интелект. Не вярвате?

Ами тогава какво ще кажете, ако можете да си говорите със своята пералня?

Летя от Италия за България, имам два часа полет - идеално време пералнята да изпере прането, за да е готово, когато се приберете. Вие сте в самолета, тя пере. Задавате й всички функции мобилно - директно през телефона си.

Още ли се чудите могат ли пералните да имат ум? Могат - когато са Samsung. И най-хубавото е, че умните модели на бранда вече са на пазара у нас. Страхотната WW90M644OPX/LE поддържа IoT (Интернет на нещата) и е съвместима с всички смарт устройства на Samsung екосистемата. Иновативният смарт асистент Q-rator управлява пералнята вместо Вас и Ви позволява да я пускате и следите цикъла на пране дистанционно, където и да се намирате – без значение дали сте на пикник в парка, пишете доклад в офиса или пътувате извън страната.

„Когато имаш куп с пране, просто ти се иска да го изпереш колкото е възможно по-бързо и качествено“, заяви Шейн Хигби, вицепрезидент, Home Appliance Marketing на Samsung Electronics, Америкa. От своя страна Елена Томова, Ръководител продажби "Бяла техника" в Samsung Electronics България пък споделя, че QuickDrive™ прави прането по-лесно и по-интелигентно чрез вграден изкуствен интелект, който улеснява процеса на пране. „Със своите иновативни смарт функции пералнята елиминира традиционните грижи и суета около прането, като поема контрол над нещата вместо Вас и така предоставя на потребителите повече време за любимите им занимания“, казва още тя.


Революционната QuickDrive™ технология съчетава голям основен барабан и заден диск, които се движат независимо един от друг. Благодарение на това, прането се върти динамично в четири посоки – нагоре и надолу, напред и назад – за бързо, нежно и дълбоко изпиране, което е с 35% по-бързо и мощно спрямо другите Samsung перални машини.Освен това - тази пералня има технологията Eco Bubble™, която осигурява мощно почистване, дори при ниска температура. Перилният препарат се превръща в балончета, така че бързо прониква в тъканите и отстранява лесно мръсотията, като същевременно защитава цвета и структурата им и пести енергия.

Всъщност, това е една машина от нов вид, създадена за младите представители на т.нар. „милениал“ поколение, които повече от всякога инвестират в закупуването на собствено жилище. Те са дигитално компетентни и имат все по-големи изисквания към домакинските уреди, които трябва да предлагат смислени технологии с възможности за персонализиране, и които да подобряват ежедневието им. И да, когато се сетиш, че не си сложил любимия си чифт джинси, вече не е нужно да чакаш до следващата пералня. Просто отваряш специалния люк и ги пъхаш. Толкова е лесно!

Мобилният Q-rator асистент има множество интуитивни функции, които правят процеса на изпиране още по-лесен и интуитивен, и ви позволяват да се насладите на повече свободно време във вашето ежедневие:


Laundry Recipe автоматично дава препоръки за подходящата програма за изпиране, като анализира цвета, вида на текстила и степента на замърсяване, зададени от потребителя.


Laundry Planner дава възможност да зададете предварително часа, в който ще завърши изпирането, чрез настройки на програмата.


HomeCare Wizard
следи работата на пералнята и осигурява възможно най-ефективния начин на работа с лесни за следване инструкции за поддръжка.

Има и хубава новина: WW90M644OPX/LE е вече достъпна на българския пазар и може да се закупи от оторизираните търговци в цялата страна. Повече информация за продукта и неговите характеристики ще откриете на www.samsung.com/bg.