Автор
Ева Лъчезарова

Как да полагате най-добрата грижа за спортното си облекло

През студените зимни дни обикновено искаме да се сгушим удобно и да не си подаваме носа навън. Тогава е сезонът и на най-големите трапези, така че този път решихме да бъдем подготвени и вместо само в мола или на маса, да прекараме повече време във фитнес залата или сред снежните писти. Освен планиране на времето, спортът изисква и съответния гардероб. Спортното облекло е направено, за да абсорбира добре течностите, които отделяме по време на тренировка и изисква доста голяма грижа, за да изглежда като ново. Имайте предвид, че ако оставите клина и потника си твърде дълго непочистени, това създава риск бактериите и акарите, попаднали в тях да проникнат дълбоко в тъканите и спортните ви дрехи да започнат да миришат неприятно ... Затова днес подбрахме за вас няколко полезни съвета, които ще ви помогнат да поддържате спортната си екипировка в изряден вид.

1. Изперете ги възможно най-бързо. Създайте си навика да изпирате спортните дрехи възможно най-скоро след като сте ги носили.


2. Обърнете ги наобратно

Замисляли ли сте се, че всъщност по-голямата част от потта и бактериите се намират от вътрешната страна на спортните ви дрехи? Именно затова е най-добре да ги обърнете наобратно, преди да ги изперете, така ще се почистят по-ефективно. Това ще защити както цветовете, така и детайлите по тъканта.

3. Изсушете ги правилно

Изсушете ги правилно. Едно от нещата, които ни стресират през зимата, е времето и мястото за сушене на дрехите. Това важи особено за спортното облекло, пуловерите и връхните дрехи, които обикновено хората се притесняват да сушат в сушилня. Вече на пазара има подходящия уред, който може бързо да сложи край на всички тези притеснения и неудобства. Сушилнята с термопомпа на AEG T8DEE48S без проблем може да се погрижи за спортното облекло, водоустойчивите връхни дрехи и разбира се, деликатните вълнени пуловери. Специалните програми Sport и Outdoor се съобразяват със спецификата на тези тъкани, като програмата за сушене на външни дрехи възстановява водоустойчивата мембрана на якетата и Вие спокойно можете да поверите дрехите си на този уред.

В допълнение към това до 13-ти декември имате възможността да се включите в нашата игра и да си спечелите една точно такава сушилня! Включете се тук