Времето навън е повече от прекрасно и ние бързаме да се втурнем към пазара, за да си купим някои от най-вкусните сезонни плодове. Слънцето грее щедро, ние се разхлаждаме, кожата ни добива характерния за лятото загар, но един вредител не спира да помрачава доброто ни настроение, като жужи нервно около храната и напитките ни. Да, сигурно вече се сещате, че говорим за нашите "приятели" насекомите.

Как да се отървем от тях? Днес ще ви разкрием няколко хитри и много лесни начина, които ще ликвидират мухите, които така упорито ви досаждат.



1.Просто отворете бутилката с оцет

Единственото, което трябва да направите, за да се отървете от досадните мушици, е да пресипете част от (препоръчително е да е ябълков) в пластмасова бутилка и да го запечатате със салфетка. Оставете малък отвор, така че насекомите да могат да влязат в бутилката, но да не могат да излязат обратно. Ще бъдете очаровани от незабавния ефект.

2.Изгонете мухите с хартия

И плод. Ако имате презрял плод, който не възнамерявате да консумирате, не го изхвърляйте. Сложете го на дъното на някой буркан, а вместо капачка, запушете съда с конус от хартия. Така ще примамите мухите към плода, но отворът ще е достатъчно малък, за да не могат да излязат отново.



3.Истината е във виното

Насекомите обожават както миризмата на оцет, така и миризмата на червеното вино. За целта ви трябва малко вино в съд, най-добре да е бутилка с малка дупка на капачката. Това ще бъде истински коварен капан за вредителите.

4.Мляко, захар и черен пипер

Забъркайте няколко лъжици прясно мляко с щипка захар и щипка черен пипер в загрят малък тиган. Разбърквайте 10 минути и когато течността заври я изсипете в плитък съд. Оставете го, където и да е в дома си, мухите ще се удавят скоропостижно.



5.Все пак заложете и на препарати против насекоми

Най-ефективният начин да изгоните мухите от вкъщи е да съчетаете някой от гореизброените методи с ефективен препарат срещу насекоми.

Четете още: 5 умни джаджи, които всеки трябва да има в дома си