Общоприетото мнение, че мъжете изневеряват повече, е опровергано от британски социолози, според които жените са по-склонни на тайни връзки.

Специалисти изследвали 4000 случая на прелюбодеяние и се опитали да сравнят колко често го правят мъжете и колко жените. Данните от изследването показват, че жените имат средно 2,8 връзки в тайна, докато мъжете имат 1,8 скрити интриги.

Социолозите установили, че нежният пол е по-привлечен от авантюрите. И докато мъжете намират случайните връзки за мимолетни, дамите по-често влагат някаква стойност.

Мъжете се удовлетворяват с удоволствието от секса, опитвайки да разнообразят интимния живот, а дамите търсят не само удоволствие в леглото, но също така и една романтична връзка. Това обяснява факта, че жените по-често се влюбват в любовниците си, отколкото мъжете, които рядко се привързват към жените, с които изневеряват, разкриват от БГНЕС.

Учените отбелязват, че според проучването, жените започват да търсят странична връзка средно на 37 години, а мъжете на 42.