Автор
Woman.bg

Защо проверявам телефона на половинката си

Официално всички сме единодушни, че рязкото навлизане в личното пространство на половинката ни и „разследването“ на случващото се в телефона му/й е крайно неправилно, дори недопустимо. Въпреки това много от нас си намират добри причини да го правят и не си го признават. В следващите няколко истории ще разберем какво е накарало тези жени да „проверят“ любимия си и как са преодолели любопитството си.

Той забрави да се отпише от Инстаграм

„Никога не съм крила нищо от приятеля си и нямам нищо против той да надникне в телефона ми. Имаме си пълно доверие. Много мразя, когато някой нахлува в личното пространство, затова аз също не го правя. Но истината е, че веднъж ми се случи. Той искаше да ми покаже нещо в Инстаграм и се вписа в профила си от моя телефон. След като се прибрах вкъщи вечерта видях, че е забравил да се отпише. Изкуших се и погледнах съобщенията му, което по-късно доведе до скандал, защото и двамата се почувствахме зле, заради другия. Това бе единственият път, в който си позволих нещо подобно“, Ива, 28 г.



Правя го само пред него

„Имам проблеми със самочувствието и често имам нуждата да знам, че нямам защо да се притеснявам. Имам му доверие и му проверявам телефона, единствено когато той е до мен. Само по този начин приятелят ми може да ме успокои, когато имам съмнения“, Петя, 30г.

Имах добра причина да го направя

„Признавам, че съм поглеждала телефона на приятеля ми, защото имах повод да мисля, че не е съвсем честен към мен. Мои приятели са ми казвали, че са го виждали с други жени и аз неведнъж съм забелязвала, че той си пише с някого. Оказах се права и връзката ни приключи. Сега съм щастлива в новата ми връзка, но в началото бях много мнителна, защото бях твърде наранена и шокирана. Въпреки това никога не съм си помисляла да надниквам в телефона му“, Мария, 32 г.

Откриха ми психическо разстройство

„Веднъж проверих телефона на бившия ми приятел и така разбрах, че той ми изневерява. Разделихме се и сега съм с чудесен мъж, който никога не ми е давал повод за съмнения, но истината е, че аз имах проблем. Няколко пъти надникнах в телефона му, просто защото бях изгубила доверието си в мъжете. Гонеше ме параноя, когато виждах, че той е във Фейсбук. Няколко пъти съм се убеждавала, че той няма какво да крие от мен и заради това посетих специалист. Малко след това ми поставиха диагноза биполярно разстройство и гранично личностово разстройство. Започнах да приемам лекарства и сега всичко е различно и много по-хубаво“, Яна, 29 г.

Той ме лъжеше постоянно

„Да, поглеждала съм телефона на приятеля ми, защото усещах, че не ми казваше истината. Просто има мъже, които те лъжат в очите и не си струва да бъдеш с тях“, Мира, 25 г.



Правех го преди да говорим открито

„Много често проверявах телефона на съпруга ми, преди да говорим открито за моите съмнения. После осъзнах, че всичко е наред и не е нужно да го „проверява“. Не е нужно да търся неща, които не искам да разбирам. Харесвам приятелките на мъжа ми и не искам да се измъчвам със съмнения“, Поли, 34 г.

Четете още: Защо късните бракове са по-щастливи от ранните