Мъжете и жените, които се хранят предимно със зеленчуци и избягват месото подобряват качеството на секса, показва ново проучване на учени от Университета на Калифорния в Бъркли.

Дълго време вегетарианците бяха смятани за по-пасивни е леглото, но според ново изследване качеството на интимните ласки при любителите на зеленчуците е доста по-голямо. Учените открили, че някои растителни продукти, които консумират вегетарианците, влияят на хормоналните нива и подобряват сексуалната активност.



Изследователите открили връзка между фитоестрогените, открити в растенията и поведението на група примати, които участвали експеримента. Учените наблюдавали сходните до човека животни в национален резерват в Уганда и внимателно следели тяхното поведение към другия пол, ухажването и оплождането.

Така те открили, че приматите, които се хранели с листа на някои растения, съдържащи фитоестрогени, имали по-високи нива на половите хормони. Това карало маймуните да правят секс по-често. Изследването развенчава мита на силния пол, че месото ги прави по-мъжествени, защото в действителност плодовете и зеленчуците са ключът към високата потентност, пише БГНЕС.