Автор
Woman.bg

Тъжната истина: Мъжете изневеряват заради липса на близост

Хората си изневеряват, откакто свят светува. Историите за сексуалното предателство са навсякъде - в киното, в книгите, в офиса, разказва ги съседката. Но какво подтиква човек да направи тази стъпка? Какво му става? Кой е виновен?

Ето какво казват психолозите:

Липса на емоционална близост

Липсата на възможност да поговориш с партньора си или просто да получиш от него няколко думи на подкрепа променя не само жените, а и мъжете. В обществото упорито се твърди, че основният мотив на мъжете, за да изневерят, е сексът. Но семейни терапевти разкриват, че 47% от мъжете изтъкват като причина за това, че са потърсили интимни ласки на друго място, липса на емоционална близост.

Винаги сме го правели, така че...

Ако човек вече има опит в изневярата в предишни свои връзки, то много е вероятно да му/й се случи и в настоящата връзка. Влияние оказва и кръгът ни от приятели. В анкета 75 % от участниците са заявили, че са мамили жените си, защото и техните приятели го правят.

Скучен интимен живот

Тук разясненията са излишни. Ясно е, че когато някой не открива у дома това, от което има нужда, ще го открие навън... Така че, дами и господа, никога не спирайте да се стараете, да експериментирате и да се усъвършенствате!

Уязвимост заради възрастова криза

Да, в даден момент преживяваме криза от остаряването. Започваме да мислим какво сме изпуснали, какво не сме направили, започваме да разсъждаваме, че времето тиктака и ако не се задействаме, то ще отмине безвъзвратно, без да сме се впуснали в онези предизвикателства, за които копнеем. Така ставаме уязвими за изкушението на това да опитаме от забранения плод. Изследвания показват, че това се случва най-често на 29, 39, 49 години, т.е на прага на ново десетилетие.

Увлечение в социалните мрежи

Ако един от партньорите е непрестанно в социалните мрежи, има повод за притеснение. Трябва да сме наясно, че ако имаме виртуални отношения с някого, то вероятността те да прераснат във връзка и в реалността е много голяма.

Работното място и сексът

По данни от една от най-големите анкети, провеждани някога, 1/3 от мъжете, които изневеряват, започват своите афери на работното място или в командировка!
При жените нещата не стоят по същия начин – само 13 % от обвързаните дами започват връзка на работното място.

Просто не мога по друг начин

Просто има хора, които имат нужда постоянно да са на върха на вълната. Адреналин им трябва, а нивата му скачат до небето при изневяра.

И все пак трябва да имаме предвид, че доста често за да се стигне до изневяра, има цял куп причини, а не само една.