Сексуалният живот ни носи както много радост и сладки преживявания в леглото, така и известна доза... риск. Нека поясним. Имайки предвид факта, че по-активната роля по време на креватните упражнения се пада в повечето случаи на по-силния пол, ясно е, че опасността да навреди той на своеато наедряло достойнство в този сюблимен момент респективно нараства.

Угрозата да си докара някоя и друга фрактура на... (да си го кажем в прав текст) пениса, нараства при редовното и невнимателно практикуване на някои специални секс пози.

До този извод стигна екип от учени на базата на изследване, което те направили с 90 мъже на средна възраст 39 години с „фрактура на пениса“, получена по време на полов акт. Резултатите от него били публикувани в сп. "International Journal of Impotence Research".

Оказало се, че най-висок риск - в 41% от случаите, крие позата „задна прашка“, известна още като "кучешка".

За наше учудване на второ място изследователите посочили традиционната "мисионерска". Странно, но цели 25% от травмите на мъжкия полов орган се дължали именно на нея.


Изненадващо, едва на трета позиция се нарежда Нейно величество "ездачката".

Изследователите също така отбелязват, че позите "задна прашка" и "мисионерска" могат да нанесат по-сериозна травма на мъжкото достойнство в сравнение с тази, при която жената е отгоре.

Все пак експертите не пропускат да пояснят, че терминът "фрактура на пениса" е до известна степен подвеждащ. На практика половият член няма кост и няма как да се счупи.

Под такова название по-скоро се разбира състояние като силна болезненост, разраняване и огъване на пениса, предизвикано от разкъсването на специфични тъкани.

Първият признак за "счупен пенис" се характеризира с усещането за "изпукване", което е придружено от силна болезненост, последвана от подуване. Такива травми в повечето случаи не изискват хирургична намеса. Кубче лед върху пострадалото място и малко почивка са напълно достатъчни, за да се възвърнат силите на мъжкия атрибут за нови подвизи.

Четете още: Новият хит сред секс позите - 68