Няма човек, през съзнанието на когото да не са минавали въпроси от подобен характер, но в повечето случаи е изпитвал смущение да ги зададе. По-долу ви представяме топ 10 на най-неудобните от тях, които вълнуват сърцето и съзнанието на всеки един от нас:

1. Има ли разлика между мъжкия оргазъм и еякулацията?

О, да! Еякулацията и оргазмът са две различни неща. Оргазмът при мъжа (както и при жената разбира се) е мускулна контракция, а еякулацията е изхвърляне на сперма.

2. Какво да правя, ако вагината ми е суха по време на секс?

Причините за липсата на достатъчно секрет могат да бъдат много. Два обаче са ключовите компонента – хормонален дисбаланс и нарушен кръвопоток към половия орган. Установено е например, че 5% от жените, приемащи хормонални контрацептиви, се сблъскват с горепосочения проблем. Други фактори, провокиращи вагинална сухота, могат да бъдат приемът на антихистамини, химиотерапия, кърмене, ин витро оплождане и диабет. В повечето случаи решение на проблема обаче винаги се намира, и то се нарича лубрикант.

3. Опасно ли е за бебето, ако правиш секс по време на бременност?

Категорично не! Шийката на матката е бариерата между вагината и утробата, така че бебето е на сигурно място. Все пак съветът на експертите към партньорите е да проявяват повече нежност и деликатност по време на любовната игра в този период.

4. На какво се дължи специфичната рибена миризма?

Нормалното рН на вагината е 3,5 – 4,5. Ако рН се повиши, полезните бактерии, създаващи нормални условия на средата, загиват, което позволява на патогенните да ги заменят. Това води до вагинози и появата на рибена миризма. Други фактори, които също могат да повишат рН във вагината, са спермата, менструацията и др. За щастие в аптеките лесно могат да се открият кремове и гелове, регулиращи киселинността на вагината и внасящи в нея полезни лактобацили.

Четете още: Каква е любимата ви секс поза според зодията?

5. Тревожно ли е, ако кървя след секс?

Ако кървенето е рядко и светлочервено, то може да е в резултат от по-енергичен секс. Но ако се наблюдава редовно, а кръвта е тъмна и обилна, трябва спешно да се направи консултация с гинеколог. Такива признаци могат да говорят за наличието на хламидии, гонорея или дори рак на матката.

6. Вярно ли е, че мъжете са най-възбудени сутрин?

Абсолютно вярно! И докато представителите на силния пол жадуват най-силно за секс в ранните часове на деня, то при жените настроението за интимни ласки е зависимо от месечния цикъл. Седмица след него жените се чувстват най-сексапилни и желани, а сексуалният им апетит е най-голям. Повишеното либидо има своето логично биологично обяснение, а именно периодът на овулация, когато шансът за забременяване е най-голям.

7. Всички жени ли имат G-точка?

Най-вероятно да. По този въпрос обаче учените все още спорят. За повечето жени тя се намира на около 5 см от входа на влагалището.

8. Влияе ли температурата в стаята на любовната игра?

Абсолютно да. Топлото помещение увеличава притока на кръв към половите органи, в резултат на което и двамата партньори се възбуждат по-бързо и лесно.

9. Всички вагини ли са еднакви на усещане за мъжете?

Колкото и странно да ви звучи, отговорът на този въпрос е не! Усещането е подобно, но всяка вагина се различава по размер и форма. Някои, също така, са по-тесни, а други – по-широки.

10. Никога не съм имала оргазъм? Как мога да преодолея този проблем?

Истината е, че по-голямата част от жените не знаят що е то вагинален оргазъм. Вагината не е много чувствителна към стимулации, но за сметка на това пък клиторът работи с пълна пара, стига партньорът ви да има правилен подход към него и да знае как да го стимулира.