Автор
Woman.bg

Той бълнува за бившата си насън. Трябва ли да се притеснявам?

Има ли повод за притеснение, ако любимият бълнува името на бившата си. А ако на сън заяви, че я обича. Това се пита една читателка.

Ето и нейната история:

"Приятелят ми беше заспал на дивана една вечер преди няколко дни. Събудих го, за да се премести в спалнята и докато отиваше към стаята в просъница той заяви: "Обичам те, Таня."

Бих приела това за неволна грешка и не бих отдала внимание на случилото се, ако не бе предисторията.

Тони, приятелят ми, звънеше на бившата си поне веднъж месечно, за да разбере как е тя. Твърдеше, че го прави, защото се притеснява за нея поради проблемите й с наркотиците. Именно зависимостта е и причината за тяхната раздяла.

Фактът, че са се разделили не защото не са се обичали вече, както и отказът му да признае пред нея, че вече има нова приятелка, силно ме притесняваха.

Той не можеше да ми даде логично обяснение защо крие от нея, че има жена до себе си. С половин уста ми обясняваше как все още тя е много лабилна емоционално и психически и тази информация може да повлияе пагубно.

Ежемесечните разговори с нея бяха причина за скандали между нас и за щастие той най-накрая реши да спре да звъни, след като проумя, че това ме наранява.

Въпросът ми е има ли от какво да се притеснявам? Дали това уж неволно объркване на името не доказва, че Тони все мисли за бившата си? Струва ми се, че той желае да е с нея и тази мисъл не ми дава мира.

С благодарности, Рали."


Отговорът:

"Скъпа, Рали. Разбираме защо случката те е вкарала в размисли. Със сигурност не е приятно да чуеш как любимият ти се обяснява в любов на бившата си. Но истината, е че не трябва да се вкарваш в излишни размисли заради нещо изречено насън.

Не може да съдиш човек за това какво сънува, както и не може да си вадиш заключения за копнежите на някого само въз основа на подобна случка.

Не се фокусирай прекалено много върху случилото се. Това бълнуване насън може да се приеме като белег, че подсъзнателно той все още мисли за раздялата им, може да изпитва чувство на вина, ако той е прекратил връзката им. Това обаче не означава, че той все още я обича или се съмнява в избора си да продължи напред без нея.

Сподели му за случилото се, но без да си нападателна и обвиняваща. Признай, че ситуацията те притеснява, но причината не е, че той бълнува името на бившата си, а какво стои зад това. Разкрий му, че се чудиш дали все още не изпитва чувства към тази жена. Напомни му, че трябва да бъде честен и открит, ако иска връзката ви да има бъдеще. Няма непреодолими ситуации, стига да сте открити и честни един с друг и да желаете да се борите за отношенията си."