Автор
Woman.bg

Съвети, които могат да променят сексуалния ви живот

Винаги има какво повече да научите за секса и удоволствието от него. Като например:

* Нека в секса участва цялото ви тяло – ръцете, краката, пръстите, коленете, стъпалата, зъбите и най-важното – мозъкът. Той е най-силната ерогенна зона. Включете и петте си сетива, дишайте дълбоко, пъшкайте, стенете. Никога не се сдържайте.

* Ако след секс ви се ходи по малка нужда, значи в областта на уретрата се е натрупала течност и ще можете лесно да намерите G-точката. На допир тя наподобява небце и е разположена на предната стена на влагалището, на дълбочина 2-4 см. Понякога е по-лесно да я стимулирате чрез анално проникване. Търсенето й си заслужава усилията – тази точка може да ви подари невероятен оргазъм.

* Купете си вибратор и изпитайте оргазъм с него – поне веднъж в живота си. Със сигурност ще научите много нови неща за себе си. А колкото по-добре познавате тялото си, толкова по-приятен ще бъде сексът с партньора ви.



* Старайте се по възможност да свършвате всеки ден. Нека това стане за вас също толкова задължителна процедура като миенето на зъбите – независимо дали имате партньор в момента или не. Оргазмът стимулира кръвообращението, подобрява цвета на лицето, поддържа интимните мускули в тонус и дава на тялото заряд от ендорфини. Освен това има и психологически аспект – при оргазъм за малко губим контрол над себе си, а това е много полезно за съвременната жена, свикнала да контролира всичко.

* Четете еротична литература. Можете да започнете с разказите на Анаис Нин.



* Сексът не е просто съвокупление, а и изисква желание и сили, които не винаги имаме. Не бъдете перфекционисти – можете да получите удовлетворение и облекчение с помощта на много други подръчни средства и начини.

* Не всички вибратори изглеждат като огромни фалоси – има и съвсем миниатюрни апаратчета с размера на орех, които доставят не по-малко удоволствие. Ако донесете нещо подобно в леглото, партньорът ви няма да се стресне. Може дори да не забележи нищо, но и двамата ще си доставите страхотно удоволствие.



* Не пренебрегвайте смазката – сексът трябва да бъде мокър и мръсен. Има лубриканти на водна и на силиконова основа. Първите са добри за полов акт, а вторите – за ръчна стимулация

* Никой не ви кара да правите анален секс, но все пак е желателно да пробвате. Нищо чудно да ви хареса. Започнете с нещо леко – нежна стимулация с показалеца или със специална играчка. Не забравяйте да ползвате лубрикант.

* Ако отдавна сте с постоянен партньор, старайте се да правите секс поне веднъж седмично. Дори ако не ви се иска.

* Когато говорите на мъжа за еротичните си фантазии и желания, ползвайте „АЗ-съобщения“. „Аз харесвам да ме пипат ето там“ или „Аз направо се побърквам, когато ме целуват тук“.



* Искате да доставите невероятно удоволствие на партньора си? Оставете го да легне по корем, може да подложите и възглавница. Той трябва да е леко възбуден, но не е задължително да е в ерекция. Бавно вкарайте в ануса му пръст или специален стимулатор на простатата, като първо смажете обилно с лубрикант. Движете пръста или играчката нагоре, по посока към пъпа. И следете реакцията на партньора – той най-вероятно ще ви помоли да продължите.

* Повечето мъже обичат дълбок минет. За да избегнете повръщатетлния рефлекс, постарайте се да отпуснете скулите и гърлото си. Добра поза за подобни занимания е следната – вие лежите с извита назад глава, а той стои зад тила ви. Не се опитвайте да имитирате вагина с устата си – оралните ласки дават съвсем друго усещане, както физически, така и психологически погледнато.