Сексуалната връзка с бившия партньор или съпруг е полезна, показва ново проучване, публикувано в списанието на социална и клинична психология.

Много филми започват така – двамата герои се срещат след години, искрата се запалва и те осъзнават колко много са сгрешили, когато са се разделили. Изследователи от Държавния университет в Аризона са проучили въпроса, анкетирайки 137 бивши семейни двойки.

Резултатите показват, че бившите съпрузи, които от време на време правят секс, се разбират по-добре и са преодолели по-лесно развода. Водещият автор на изследването Ашли Мейсън, доктор по психология, сексуалният контакт с бившия е полезен за емоционалното ви състояние.

От БГНЕС разкриват, че някои разведени продължават да правят секс след края на брака си, защото признават, че са имали доста добър сексуален живот и нещата са куцали навсякъде другаде, но не и в леглото. Други пък се връщат към спалнята на бившия, защото са онзи тип хора, които се привързват силно към някого и трудно започват нова връзка.