Здравейте, Наталия!

Случайно попаднах тук и много се зарадвах, че мога да задам въпросите си!
Имам 2 деца - едното на 4години, другото на 8 месеца. Откакто се роди първото някак нямам нужда от секс - това го усещам с главата си, иначе тялото ми има нужда. Сексът го възприемам като средство за размножаване, а не искам да е така. С мъжа ми постоянно се караме - у нас е война. Как да ми се прииска интимност?! Бих потърсила помощ от специалист като вас и за двама ни, но той едва ли би дошъл.

Кажете ми, как и с какво да си върна предишното Аз - желание за секс, купон и веселби. Искам през деня да съм майка и домакиня, но вечер да съм Жена. Това ми липсва.

Благодаря Ви предварително.

Благодаря Ви за писмото!

Много трудно и едновременно много лесно е да бъдеш жена в пълния смисъл на думата. Но това трябва да се осъзнае и научи.

Състоянието, за което говорите е свързано както с хормоните, така и с промените във Вашата психика. Вие имате проблем на физическо и на психическо ниво.

Наистина, майчиният инстинкт е един от най-силните човешки инстинкти. И ако Вие все още кърмите детето си, това също оказва влияние. В този период от живота си жените често нямат никакво желание за секс.

Майките са много изморени, намат възможност да спят пълноценно през нощта и т.н. Когато жената е физически изморена тя не иска секс, защото тялото й има нужда да се почине.

Освен това, когато жената стане майка, тя изцяло се променя и сексуалността трябва да се „намери” отново.

И Вие можете да го направите! Щом мислите в тази посока, значи сте отворени и готови за промени.

Важно е да намерите усещането си за жена… Онова, което Ви кара да се чувствате и да бъдете сексуална.

Може би ще Ви прозвучи странно, но Ви съветвам да разглеждате собствените си гениталии - вижте колко сте красива и жива „там долу”. Вагина, клитор, срамни устни – те са създадени за удоволствие.

Клиторът е единствената част в тялото, която няма никаква друга функция, освен да доставя удоволствие.

Започнете да харесвате своето тяло!

За да се сближите със съпруга си е нужно да давате нежност и обич, да го целувате, разхождайте се заедно, отделете си мъничко време само за вас двамата, отидете в планината за един ден…

Важно е обаче да си осигурите и няколко часа в седмицата, посветени само и единствено на Вас - масаж, шопинг, приятелки.

Имате малки деца и Вашето тяло не Ви принадлежи изцяло. Трябва постепенно да изграждате граници между Вас и деца.

Сега е труден период, но просто трябва да го преживеете.

В един момент желанието отново ще се появи и тогава ще започнете да се чувствате не само майка, но и истниска ЖЕНА.