Срещаш някого, влюбвате се, решавате да узаконите връзката си и минавате под венчилото. Разменяте си клетви за вечна вярност и наистина вярвате, че сте намерили единствения, онзи с когото ще бъдете до края на живота си.

Случва се обаче въпреки вярата в моногамността един от двамата партньори, а понякога и двамата, да кривнат от правия път и да изневерят.

Усещането за неудовлетвореност на първичните нужди от любов и сексуална задоволеност е основната причина за изневяра, разкриват от independent.co.uk

Те допълват, че прекаленото обсебване от партньора и нежеланието да му бъде оставена необходимата свобода също е сред основните причини да се стигне до изневяра. Разбира се, понякога предпоставка за прекрачването на клетвите за вярност е не конкретен проблем във взаимоотношенията с половинката, а пиянство в комбинация със силно чисто физическо привличане към някого от срещуположния пол, допълват от британската медия, провела проучването.

А ето и с кого най-често изневеряват мъжете:

Оказва се, че най-вероятно е да ви сложат рога с бивше гадже. 31% от анкетираните разкриват, че са прелюбодействали с ексвъзлюбен, сочат данните от изследването.

25% от изневерите пък се случват с колега, а 15% с роднина на половинката. 11 % от неверниците пък мачкат чаршафите с приятелка на любимата си. Същия брой са и тези, които разкриват, че са изневерявали с непозната.

Най-рядко или иначе казано - 7 % от анкетираните, изневеряват със съседка.