Няма да кажем, че всички мъже са еднакви - не са. Но е факт, че има някои определени методи, които гарантират успех сред повечето, ако сме решили да ги спечелим. Разбира се, за целта се консултирахме с приятели и колеги мъже, на базата на чиито опит решихме да синтезираме няколко практически и базови съвета как да спечелим един мъж. А защо не и втори, трети и повече.

Плячка

Мъжът е ловец, това е в природата му още от времената, когато жената е стояла в пещерата, а той е отивал да убие нещо, което тя да приготви за обяд. Мъжът, разбира се, е ловец не само на обяда си, а и на жени - това е кодирано в ума му и няма как да избяга от това, дори да е пасивен като характер и поведение. А това означава, че трябва вие да сте плячката - да го подмамите, да го впечатлите, така че да ви пожелая, а след това да му дадете възможността да ви преследва. И нещо важно: това не означава да се дърпате с месеци и дори години, защото мъжът е ловец, често е търпелив лове, но лесно се отегчава, така че е добре да му давате все пак сигнали, че е на рпав път. Сетихме се и за героинята на сър Тери Пратчет - баба Вихронрав, която останала сама, защото като всички други моми, и тя бягала, бягала от ергените, но забравила да се спъне, за да я догонят. Не забравяйте да се "спънете".

Шшшт

Приказливите жени понякога лесно впечатляват мъжете, особено ако са с дар слово и чувство за хумор. Истината обаче е, че повечето мъже предпочитат по-мълчаливите и енигматични дами. Немалко господа споделят, че гръмогласните и прекалено словоохотливи жени ги дразнят, а по-тихите и мистериозни жени са им значително по-интересни (припомняме онова за ловеца - ако сърната започне да говори на ловеца и сама застане на мушката му, тръпката от лова моментално изчезва).

Без закачки

Сещате ли се за онзи съвет - че трябва да флиртувате с приятел (или дори приятели!) на своя обект, за да го накарате да ревнува? Моментално забравете за тази практика. Най-вероятно това няма да го нахъса, а напротив - ще реши, че нямате намерения само към него, а по-скоро пробвате да видите с кого ще се получи. Или още по-лошо - че сте с, хм, да кажем фриволно и прекалено освободено поведение. И в двата случая губите вниманието и желанието му към вас.

Странно

Не крийте своите странности. Повечето мъже обичат малките чудатости, които всъщност ни правят такива, каквито сме. Много господа смятат за чаровно, ако имаме някое прекалено инфантилно бижу, смеем се на нетрадиционни шеги (не мръсни!) или пък имаме странен прякор. Това, разбира се, не значи, че трябва умишлено да сме по-ексцентрични и чудати, отколкото реално сме, но и обратното е също толкова абсурдно и непривлекателно в очите на мъжете.

Инициативност

Да, мъжете не обичат някой да изземва активната им функция в един флирт, но това съвсем не означава, че не харесват инициативността. Не е никак лошо вие да го поканите на среща, а след време да му подарите нещо, което знаете, че ще го зарадва - егото му ще бъде погъделичкано, защото сте се поинтересували от неговите интереси и вкусове.

Слух

Факт е, че повечето жени говорим значително повече от мъжете и обожаваме да разказваме за себе си, а понякога просто говорим много от нерви и за да стопим напрежението. А често мъжете имат нужда да бъдат изслушани - да ги попитаме нещо лично, да покажем, че са ни интересни, че сме загрижени за тях, че харесваме историите им, че ги смятаме за умни (и дори да не са - за по-умни от себе си).

Смях

Това надали идва като изненада, но мъжете обожават да оценяваме чувството им за хумор. Не е нужно, разбира се, да се смеем истерично на всяка тяхна нефелна шега, но разбирането на хумора им е огромна стъпка към успеха. Неслучайно е казано, че хората се сближават, когато ги разсмиват едни и същи неща. И не става въпрос за надсмиване, а за добронамерен, щастлив смях. А когато се смеете заедно, следващите крачки към сближаване се правят значително по-лесно.

Четете още: Репликите, които могат да развалят и най-сериозната връзка