55 % от мъжете и жените казват, че сексът по време на цикъл е естествен и е страхотно преживяване, разкрива ново изследване. Много от дамите споделят, че възбудата в този деликатен период е по-голяма и имат още по-голямо желание за любовна игра.

Но внимавайте! Това е период, в който много лесно може да прихванете бактерии, гонорея или хламидия. Затова - задължително го правете с кондом, а ще се предпазите и от нежелана бременност. Много жени смятат, че по време на цикъл няма как да заченат, а се оказва, че сперматозоидите могат да се задържат дълго време и ако периодът на овулация настъпи по-рано през месеца, то има вероятност да забременеете, ако не използвате предпазни мерки.

1. Използвайте предпазни мерки

Наистина го правете! Използването на презерватив е задължително по време на секс, докато сте в цикъл. По-горе вече споменахме, че така може да се предпазите от бактерии, както и от нежелана бременност. Освен това погледнете на това и като "плюс". Кондомът става един допълнителен лубрикант за вас. Ако имате проблем по време на акта и сте "сухи", то този период - по време на цикъл, може да се окаже един от любимите ви, тъй като презервативът със сигурност ще ви помогне, за да бъде сексът още по-приятен.

2. Погрижете се за леглото преди самия акт

Ако се притеснявате, че може да изцапате чисто белите чаршафи с червени петна, то сложете тъмни постелки - може да бъдат с флорални мотиви, на ивици или по-тъмен нюанс. Това поне е лесна работа!

3. Секс в банята

Опитайте го поне веднъж, докато сте в този деликатен период. Може и да ви хареса и е лесно изпълнимо. Докато двамата с партньора ви сте под душа и си разменяте нежно целувки, прегръдки и страстни ласки, едва ли ще забележите кръв, която да ви притесни. Водата веднага отмива всичко. Освен това водата ще ви освежи и ще е разнообразие по време на акта. Не е задължително да сме само в леглото, нали?

4. Мислете стратегически

Може да правите секс в един от "по-леките" дни от цикъла си, например - в началото или в края на този период. Тогава няма от какво да се притеснявате. Цикълът е значително по-слаб. Ако преди това минете през банята и после се отдадете на любов, то няма да има много следи от кръв. След акта, разбира се, пак взимате душ. Освен това, малко преди да дойде цикълът ви, вероятността от нежелана бременност е по-малка.

5. Опитайте с менструална чашка или диск

Възможно е да правите секс с менструална чашка или диск. Те седят по такъв начин в тялото ви, че усвояват кръвта, но това не пречи на акта. За тези, които не са наясно ще обясним, какво е това. Менструалните чашки са средство за дамска хигиена и са алтернатива на познатите дамски превръзки и тампони. Имат формата на чаша за вино. Менструалната чашка се поставя във влагалището в сгънато състояние, където сама се разтваря и приема нужната форма. Чашката се държи от вагиналните мускули и вакуума. Кръвта се събира в чашката, като на всеки 4 -10 часа се излива, измива се с вода и се поставя отново. Тъй като горният ръб на чашката "залепва" към стените на влагалището, съдържанието не може да протече. С чашката може да се взима вана, да се плува и спортува. Поради ефекта на "засмукване", кръвта не влиза в контакт с въздуха, не се разлага и няма миризма. Менструалната чашка е скрита, удобна, компактна, лесна за използване, може да се използва през деня и през нощта . Тя не променя естествената флора на влагалището и не причинява алергии. Менструалните дискове са хипоалергенни, не съдържат латекс и са биоразградими. Те са по-удачни от менструалните чашки, когато искате да правите секс по време на цикъл. Това се дължи на факта, че дисковете се разполагат малко под маточната шийка, докато "чашките" се поставят във вагиналния канал.

6. Изберете подходяща поза

В този момент дамите трябва да изберат поза, която ще им е най-удобна и при която няма да изтича много кръв. Така е "мисионерската", когато сте легнали по гръб удобно в леглото. Все пак - изборът е ваш. Практикувайте всяка една поза, при която ще се чувствате добре. Ще се справите!