Автор
Woman.bg

Разнообразявайте секса при дълъг съвместен живот

Сексуалните отношения трябва да се разнообразяват с творчески експерименти, особено в случаите на продължителен съвместен живот, при който двойките правят секс по-малко.

Как тогава да се разнообразят сексуалните отношения? Как да откриете нови страни от собствената си сексуалност и тази на "половинката си"? Интимният живот изисква грижи както домашното растение, съветва електронното издание sex-news.ru. Не е нужно обаче да правите тройка или да изневерявате. Възможни са по-безобидни начини. Например да включите отпускаща музика. Можете да сложите еротично бельо, след време то може да става още по-секси, поти порно. Използвайте и секс играчките. Можете и да "загреете" с гледане на порно. При всички случаи поддържането на сексуалното развитие, както и на сексуалното познание за партньора ще бъдат от полза.

Четете още: Сексът гори повече калории от ходенето

И не забравяйте, че сексуалния акт трябва да се превърне в израз на близост – физическа и духовна.

Главната причина за появата на сексуални проблеми е в пресищане и появата на желание за нещо ново. В резултат на подобно сексуално равнодушие намаляват сексуалните актове, влошава се и тяхното качество.

Съществуват два варианта на проблема – когато спадът на сексуалната активност се наблюдава и у двамата партньори и когато потребността от секс намалява само у единия. Смята се, че първият вариант не е критичен. Вторият обаче може да стане причина за развод, защото при него духовната близост и единство на интересите не могат да издържан под напора на сексуалните проблеми.

Четете още: Мъжете започват да живеят на 54 години