Умен презерватив (i. Con) лови болести, предавани по полов път, като хламидии и сифилис. Освен това той оценява и креватните качества на мъжете ни.

Находчивото изобретение е дело на британска компания и се очаква да се появи на пазара през следващата година. Първоначално обаче атрактивният продукт ще се предлага само на територията на Обединеното кралство.

Какво представлява смарт презерватива

Умният кондом всъщност е гумен пръстен, който се поставя в основата на пениса. Той е разработен от синтетичен каучук. Свръхеластичността му пък го прави подходящ за всякакви размери. Създателите му обаче го поднасят с една уговорка. Те са категорични, че той не замества истинския презерватив и предупреждават, че трябва да се използва едновременно с него.

Устойчив е и е предназначен за многократна употреба. Има наночип, сензори, безжичен предавател на Bluetooth и батерия. Зарежда се през микро USB порт за около един час, като едно зареждане издържа на 6 до 8 часа секс.

Как действа

Технологичната система, вградена в смарт кондома, позволява той да установи още в началото на сексуалния контакт дали някой от партньорите не е преносител на полово предавана болест. При наличието на някакъв проблем кондомът сигнализира.

Заедно с ползите за здравето обаче изобретението има и други функции. Смарт кондомът разполага с вградена високотехнологична система, която отчита, забележете, и сексуменията на господата. Това се случва чрез следенето на няколко жизнени показатели. Според тях ще се прави оценка за качеството на половия акт. Устройството брои изгорените калории, честотата и скоростта на сексуалните движения на мъжа, средната температура на кожата, както и продължителността на интимния контакт.

След събиране на тази информация кондомът я препраща към телефона, с който е свързан. Устройството i. Con не измерва дължината на мъжкото достойнство, но пък съдържа данни за неговата дебелина.

Със заслуги и в сферата на секспозите

В бъдеще идеята на компанията е да надгражда функциите и възможностите на умния презерватив. В момента дори се тества умението му да дава информация за секспозите, които използват двамата партньори. Също така хората, които ще се наслаждават на чудесата на силиконовия “пръстен“, ще могат да сравняват своите сексданни с тези на останалите потребители. Статистиката ще се води анонимно. Цената на i. Con ще бъде около $74.

Четете още: Женският презерватив - предимства и недостатъци