Ако досега сте се чудели защо все не ви върви в секса, а сънят ви е по-лош от всякога, истината е, че между двата проблема има връзка. И тя се казва – стрес.

До този извод стигна Лори Минц - професор по психология от университета на щата Флорида.

За същността на взаимодействието между пълноценния сън и сексуалното здраве, тя разказва в "Хъфингтън пост", позовавайки се на американски статистически данни. Резултатите от тях ясно сочат, че всеки трети възрастен жител на САЩ страда от недоспиване, като 31% от мъжете и 45% от жените се оплакват от лошо качество на интимния си живот.

Изводът: Добрият секс оказва благотворно въздействие и върху съня. И обратното – ако ви куцат сексуалните отношения, то и сънят ви ще страда от този факт. Така че, мили дами и господа, ако не можете да спите добре и на другия ден сте като разбити, стегнете се, и влейте живец в сексуалните отношения с партньора си и понижете темпото. Стресът е най-големият враг на човешкото здраве и както сами се убеждавате, той оказва пагубно въздействие както на съня, така и на секса.

На базата на своите проучвания, проф. Минц е категорична, че всеки допълнителен час сън при жените води до подобряване на сексуалния живот.

Четете още: Фън шуй за разтърсващ секс