Правилно подбраната музика отваря сетивата, прави ни много по-уязвими и чувствителни и несъмнено ни помага да се впуснем в страстни емоции.

Ето защо е хубаво, когато искаме да прекараме хубави интимни моменти с някого, да се погрижим за музиката, която би ни повлияла положително по време на секс.

Днес е въпрос буквално на секунди да отворим Youtube, Spotify или iTunes, за да си пуснем цял плейлист. Музиката прекрасно се слива с вътрешния ни свят, докосва ни емоционално...

Някои хора намират за странно да слушат музика в този съкровен и интимен момент и не осъзнават значението й. Други казват, че не намират време да я пуснат преди да започнат. Не я подценявайте, опитайте и ще преоткриете страстните преживявания.

Психолозите също ни съветват да използваме музиката като помощно средство в секса. Има много фактори, за които не сме се замисляли, че ни съдействат да дадем най-доброто от себе си в леглото. Например: текстът на някоя песен, ритъмът, динамиката, настроението, тембърът на инструментите (някои звучат по-нежно, други – по-агресивно).

Всеки стил ни въздейства различно и това зависи много от конкретния момент. Според научни изследвания, музиката спомага възпроизводството на допамин (хормон на щастието), както го правят храната, сънят и, разбира се, сексът. Освен това, музиката понякога ни кара да дишаме по-учестено и да настръхваме. Сближава ни още повече с партньора и ни отърва от чувството на умора.

Когато правим секс и едновременно с това слушаме музика, съчетаваме две дейности, които ни правят щастливи. Удвояваме удоволствието си и смъкваме напрежението. Понякога сексът може да бъде много изтощителен. И емоционално, и физически. Често това се случва, защото сме изморени от напрегнатото всекидневие, защото не сме съсредоточени върху насладата и понякога просто гледаме на секса като на много уморителна фитнес тренировка.

Затова донякъде спасението се крие в музиката, която обичаме. Тя ни кара да се съсредоточим повече върху движенията, отколкото върху мислите, които от време на време връхлитат в главата ни в най-неподходящия момент. С други думи, музиката ни помага да разкрием целия си потенциал в леглото.

Дори Spotify провели проучване каква музика слушат хората най-често, когато искат да се отпуснат. Компанията също защитава мнението на психолозите, че музиката има силно влияние върху интимните преживявания между хората.

В Обединеното Кралство 2000 души отговорили на въпроса: "Кои са любимите ви песни, които бихте слушали, по време на секс?“. Ето и отговорите:

1.“She`s Like The Wind” (Patrick Swayze)

2.”Sexual Healing” (Marvin Gaye)

3.”Bolero” (London Symphony Orchestra)

4.”Take My Breath Away” (Berlin)

5.”You See The Trouble With Me” (Barry White)

6.”Let`s Get It On” (Marvin Gaye)

7.”Unchained Melody” (Righteous Brothers)

8.”My Heart Will Go On” (Celine Dion)

9.”Je T`aime” (Serge Gainsburg)

10.”I Will Always Love You” (Whitney Houston)

Това е класация, базирана изцяло на поп музиката. Но ако не сте любители и бихте искали да слушате нещо по-“агресивно“, ви даваме още няколко предложения от различни стилове.

В случай, че обичате R'n'B:

“Pony” (Genwine) или “So Appalled” (Kanye West)

Рок предложения:

Sex On Fire” (Kings Of Leon), “Closer” (Nine Inch Nails). “Tainted Love” (Marilyn Manson), “Feeling Good” (Muse)

Секси джаз...

Take Five” (Dave Brubeck), “Something In My Mouth” (Gare Du Nord), “Black Coffee” (Peggy Lee)

Трип-хоп

“Undress Me Now” (Morcheeba)

И любимият ни чувствен блус