Мъжът-Лъв никога не излиза от образа си – той е невероятно привлекателен и се възползва напълно съзнателно от това свое качество. Влезе ли в някое помещение, очите на всички веднага се обръщат към него.

Лъвът предпочита красивите жени, но при едно условие – те трябва да са облечени достатъчно скромно и да говорят тихо, най-добре шепнешком, за да не отвличат вниманието на околните от царствената му особа.

След като опознаете Лъва по-задълбочено, може да откриете, че той е тиранин и деспот. Той обича да участва в различни конкурси и съревнования и винаги да печели. Дори и загубите му за него са една малка победа. Колкото и кисел лимон да получи Лъвът, той винаги е способен да го изстиска до последната капка, превръщайки го във вкусна лимонада.



Повечето Лъвове са екстраверти и когато останат сами започват да клюмат и да повяхват. Разцъфват само при появата на перспективен слушател или зрител. Лъвът обича да се смее. Ако успеете да видите чувствата зад маската от лъвска “мания за величие”, ще откриете и уязвимото място на Лъва. Той има нужда от хора, които да споделят високото му мнение за себе си и полага много усилия, за да бъде заобиколен от такива хора.

“Лукс” е равно на “Лъв”, а “Лъв” е равно на “Лукс”. Този подход обаче често изиграва лоша психологическа шега на Лъва – той започва да смята за най-добро и най-луксозно всичко, което му принадлежи.

Лъвът никога не действа половинчато. Този подход е типичен за всички аспекти от живота му, включително и любовта. За него задължителни елементи на любовната връзка са хвърчащите из въздуха искри и изпепеляващата страст.

Лъвът е абсолютно сигурен, че животът е игра. В това отношение е съмишленик на Шекспир и често излиза на сцената, за да поиграе с любовта, живота или парите, надявайки се по този начин да надвие съдбата. Лъвът предизвиква възхищение както у жените, така и у мъжете. Жените ценят умението му да бъде царствен, ефектен и впечатляващ, докато мъжете харесват това, че Лъвът рядко си позволява да прибегне до директни обиди. Мъжът-Лъв не е способен на предателство. Той е верен приятел и е готов при нужда да помогне не само с думи, но и с действия.

Типично състояние на Лъва е да е влюбен. Но дори и онези, които не са успели да изтърпят огромното му его, обикновено нямат “нищо лично” против него и продължават да му се възхищават отдалеч. Лъвът е лесен за манипулиране. Можете да го хвалите, без да се притеснявате да не прекалите и без да смекчавате комплиментите. С ласкателства можете да получите всичко, каквото поискате от Лъва – повишение в службата, приятелска услуга или дори предложение за брак.


Ако мъжът-Лъв не е влюбен, значи току-що е спрял да обича някоя жена и е сложил точка и многоточие на поредната страница от житейската си история. Той е готов за началото на нова любов. Лъвът не може да бъде истински щастлив без прекрасна жена до себе си, която да очарова и пленява. Дългата му поредица от любовни връзки обаче в крайна сметка приключва с брак - тогава, когато срещне жена, без чиито комплименти не си представя бъдещия си живот. Странно, но колкото и да е любвеобилен Лъвът, той далеч не е експерт по чувствата на жените. Той ще се ожени не за жената на мечтите си, а за онази, която успее да използва най-голямата му слабост – самолюбието.



Можете да използвате и по-“хуманен” метод, за да омаете един лъв. Намекнете му за някаква тайна или загадка и не бързайте да потънете в прегръдките му. Този самоуверен типаж е убеден, че всички жени си умират да бъдат с него и друг тип поведение го обърква.

На работното място Лъвът обикновено е небрежен и нетърпелив. За сметка на това знае как да представи в най-добра светлина плодовете на труда си. Той не е достатъчно търпелив, за да се занимава с дребни детайли, те го изнервят. И никога не е виновен, ако нещо не става като хората. Това разбира се може да дразни колегите му, но на него не му и хрумва да се замисли за чувствата на другите. Лъвът е творческа натура, но творчеството му е донякъде повърхностно.

Той лесно губи своята царствена снизходителност, когато плановете му се провалят, и се превръща в най-обикновен и доста неприятен заядлив мърморко. Ако общувате с него в такъв момент, трябва да сте крайно внимателна, по-добре не го провокирайте. В битката между Лъва и депресията обаче той винаги излиза победител. Лъвът ще намери начин да се почувства пак на гребена на вълната. Лъвът е ужасно ревнив и едва ли ще можете да се отървете от постоянните му кръстосани разпити и подозрения. Най-добре ще е да се държите като съпругата на Цезар, която, както всички знаят, трябва да е извън всякакво подозрение.

Сексът за Лъва е поредната възможност да демонстрира виртуозните си умения и да изнесе секс-презентация. Той с царствено безразличие плюе на всички условности и правила. Жената, която споделя леглото си с Лъв, трябва да запомни едно основно правило – той не приема откази. Никакви оправдания с главоболие повече! Лъвът е толкова сигурен, че е неотразим, че задължително очаква партньорката да изпитва желание за секс в същите моменти като него самия.



За Лъва жената е трофей, който трябва да хване за ръката и да заведе в леглото си. Той никога не се чувства неуверен или плах и отрича предпазливото сближаване и всички други “глупости”, които само му губят времето. Този специфичен секс-стил събужда у жената усещането, че Лъвът току-що е участвал в сексуална олимпиада, взел е златен медал и е оставил партньорката си да му диша праха или пък да го гледа от трибуните. Лъвът държи да задоволи собствените си желания и не се замисля за това какво изпитва дамата до него и дали е получила оргазъм. При това за Лъва е крайно важно партньорката да му постави оценка “отличен” и да го похвали за виртуозната му техника.

Лъвът се възползва винаги, когато има възможност да прави секс. Той има добра представа за сексуалните си възможности и не вижда причина да насочва енергията на либидото си в каквито и да било други действия.

За разлика от светлите часове от денонощието, когато на партньорката й е буквално забранено да повишава глас, през нощта Лъвът ще се радва да чуе с ушите си, че не се труди напразно. За него е важен всеки един сексуален стон или вик, звуците, които свидетелстват за това, че жената изпитва удоволствие с него в леглото.

Дълбоко в себе си Лъвът вярва, че жените са създадени, за да му се подчиняват. Затова мисионерската поза, при която жената е отдолу, е неговият осъзнат избор в интимните контакти. На жената й остава само да се подчинява.

Той се възбужда от “безпомощни” жени и от възможността да контролира изцяло и напълно сексуалния акт. Лъвът предпочита пози, в които партньорката може да управлява само интимните си мускули. Всичко останало – честотата, силата и дълбочината на проникванията във влагалището, трябва да зависи от него.



Лъвът обича и орален секс, но само тогава, когато жената го прави, а за него остава удоволствието. За неговата мъжка гордост и самолюбието му няма нищо по-приятно от гледката на жена на колене, която ласкае с уста члена му. Не очаквайте обаче лъвът да ви отвърне със същото, той не си пада по това.

Лъвът отдава голямо значение на члена си, и то не само на функционалността му, но и на размерите му. Той е способен не само да отрупа пениса си с комплименти и да му се любува, но и да се заинтригува от рекламни предложения за уголемяване на члена. Той дори е готов стоически да понесе доста болезнени манипулации, само и само да впечатли партньорката си. Затова няма нищо чудно във факта, че сред ексхибиционистите има много лъвове.

Ако нуждата му от сексуално възхищение остане незадоволена твърде дълго, Лъвът сякаш става обсебен от мисълта за секс и не може да мисли за нищо друго. След като се умори да търпи тези мъки, той може да отиде на публичен дом, където момичетата със сигурност знаят какво да направят и да кажат, за да погъделичкат самолюбието му.

Известни мъже Лъв: Сам Уортингтън, Мат Ле Бланк, Мик Джагър, Джонатан Рийз-Майърс, Арнолд Шварценегер, Уесли Снайпс, Робърт Де Ниро, Матю Пери, Бил Клинтън

Мъжете и любовта според зодията – Овен

Мъжете и любовта според зодията – Телец

Мъжете и любовта според зодията – Близнаци

Мъжете и любовта според зодията – Рак