Автор
Woman.bg

Мълчанието е злато: 7 неща, които мъжете не бива да знаят за жените

За да имате идеална връзка, трябва никога да не забравяте какво може и какво не може да показвате и разказвате на партньорите си.

Мъжете и жените възприемат света много различно. Трябва да имате това предвид, ако се опитвате да изградите връзка с представител на противоположния пол. Например, не е препоръчително да си четкате зъбите сутрин в присъствието на мъжа си. Това няма да ви направи по-очарователна за него – поддържайте красотата си така, че той да не вижда процеса. Същото засяга и грима – партньорът ви не иска да знае колко точно и как се гримирате, за да бъдете красива. Нека вярва, че сте се преобразили с три замаха на вълшебната четчица. А в тази статия ще говорим за по-сериозни неща, за информацията, която е по-добре да си остане само за вас.

1. Реалната цена на вашата чанта, обувките ви, дрехите ви


Вашият партньор може да се досеща, че модните ви атрибути са скъпи – но не е нужно да знае за това. Ако постоянно му разказвате колко скъпа е чантата ви, той може да си помисли, че намеквате за финансова помощ от негова страна – или да ви сметне за прахосничка, която би изхарчила за „глупости“ целия семеен бюджет.

2. Колко коктейла сте изпили снощи

Е да де, безалкохолни са били. Това е вашата тайна, която не разгласяват приятелите ви, с които сте пили. Всички обичат да си пийват в хубава компания, но напоследък се откроява тенденцията жените или да не изостават, или да превъзхождат мъжете в това отношение. А пиенето дали краси човека? Вашият кавалер едва ли би искал да ви гледа пияна „на кирка“, камо ли да се състезава с вас „кой носи повече“. Оставете алкохолните подвизи на мъжете и не се тупайте в гърдите, дори ако природата ви е надарила с непоклатимо трезва глава, силен стомах и здрав черен дроб.

3. Козметични и други разкрасяващи процедури

Не разказвайте на партньора си колко усилия сте положили, за да бъдете привлекателни за него. Той по презумпция трябва да ви смята за идеални. Мъжете като цяло имат страх от неща, свързани със здравето. Ако натоварвате партньора си с абсолютно ненужна информация, той ще заподозре, че имате реален проблем – с който хич не му се занимава.

4. Какво мислят за него роднините ви

Ако искате здрава и продължителна връзка, научете се да пазите някои неща в тайна. Например мнението на вашите приятели и роднини за вашия партньор. Тези ваши близки хора с най-добри намерения (с които, както знаете, е постлан пътят към ада) ще се опитват да ви отворят очите за съществуващите и несъществуващите недостатъци на любимия ви. Кажете им спокойно, че познавате партньора си по-добре от тях и ги помолете да не се месят в личния ви живот.

5. Какво всъщност мислите за майка му

Това е табу на сто процента. За майка му – или хубаво, или нищо! Майката и партньорката са съпернички, борещи се за сърцето на мъжа. Но ако тази майка е отгледала вашия любим – сигурно не е чак толкова лоша. Опитайте се да откриете позитивните й черти и да базирате разговорите си за нея и с нея върху тях. Ако не се получи – просто се отдръпнете, за да намалите негативизма до минимум и да осигурите душевно спокойствие на себе си и на своя партньор.

6. Че искате да отслабнете

Не слизайте от пиедестала на съвършенството за своя партньор. Можете да си поговорите за отслабването с приятелките си. Напоследък се пропагандира по-толерантно отношение към пълните жени – дори и лъскавите списания постоянно показват плюс-сайз модели. Ако за вас това е слаба утеха и все пак искате да свалите някакви излишни килограми, направете го незабележимо. Иначе рискувате да привлечете вниманието на партньора си към този проблем, който той преди не е забелязвал – той ви е обичал, каквато сте.

7. Колко пари си спестявате

Всеки си спестява за нещо. Не говорете излишно за това. Нека спестяванията ви станат приятна изненада, когато се окажат нужни за нещо значимо и хубаво. Този съвет е важен и за безопасността ви – светът е пълен с интересчии, готови да поживеят за сметка на някоя дама и да я оберат до шушка. Така че в този случай мълчанието наистина е злато.

Надяваме се нашите съвети да направят връзките ви още по-здрави, приятни и щастливи!