Автор
Woman.bg

Може ли да си влюбена в двама мъже едновременно?

Въпреки че е прието да имаме един любим човек до себе си и да поддържаме моногамни отношения, някои изпадат в по-сложни ситуации, поглеждайки встрани. Тук не говорим просто за изневяра, а за дълбоки чувства към повече от един обект. Но възможно ли е това? И как да действаме, когато обичаме мъжа до себе си, но има и още някой, който не излиза от ума ни?

Историята е следната: млада жена, чието име остава в анономност, споделя пред известен сексолог за тежката дилема, в която се намира от цяла година.

„От две години си имам приятел, когото много обичам. Връзката ни е чудесна, чувствам се щастлива с него, никога не се караме. Всичко беше наред, докато един ден не се появи нов колега в офиса. С времето разбрах, че този мъж ме привлича до полуда! Не мога да го изкарам от ума си, а в същото време имам невероятен човек до себе си. Щеше да бъде много по-лесно, ако бях изгубила чувствата си към приятеля ми. Тогава просто щях да приключа връзката си с него и да продължа с другия мъж. За съжаление обаче съм адски влюбена и в двамата.“



Въпросът, който дамата задава на сексолога е дали е удачно да говори с половинката си за полигамна връзка. Ето какво отговори сециалистът:

„Тук има два сериозни проблема, на които трябва да се обърне внимание. Първо: когато двама души са в моногамна връзка от дълго време и вече са разкрили чувствата си един към друг, вече е твърде късно да се говори за отворени отношения. Второ: казусът с колегата и като цяло споделянето за чувства към друг човек пред партньора е изключително труден момент. Всъщност, зараждането на симпатия и привличане към колега е често срещан сценарий при обвързаните жени. Важното е да знаете кога и как да сложите край на това залитане и да държите ситуацията под контрол, възпротивявайки се на природата, която често ни подтиква да бъдем привлечени от някого наоколо.



Трябва да се замислите дали връзката ви е наистина щастлива и имало ли е периоди, в които не сте се чувствали добре. Много често се случва, когато една жена се чувства недооценена или неразбрана от партньора си да става уязвима и вниманието на друг мъж може да я накара дори да се влюби. Този момент е опасен, защото дамата решава, че страничният човек я привлича и проблемът започва да се задълбочава. След време тя е разкъсана между половинката й и другия мъж, в случая колегата от офиса. Освен това в тази ситуация жената се чувства по някакъв начин недостъпна и независима, което още повече засилва привличането й към другия. Ако решавате да изоставите мъжа, с когото сте в момента и да започнете връзка с колегата, трябва да знаете, че поемате сериозен риск. Има голяма вероятност, след като първоначалната тръпка с новия човек отмине вие отново да потърсите чуждо внимание и тази връзка да завърши като предишната. Много е важно да разграничавате професионалния и личния живот. Винаги, когато двама души, които имат романтични отношения, работят много настъпват проблеми. Но ако правите разлика между офиса и вкъщи и не пренасяте проблемите от дома на работното място, ще ви бъде по-лесно да не изпадате в подобни емоционални ситуации.“

Четете още: Лариса Ренар: Основната грешка на жената е, че бързо преминава към секса