Сексолози и психолози са категорични, че любимата секс поза разкрива до голяма степен нашия характер. Според това по какъв тип креватно упражнение си падате, те могат да разгадаят до абсолютна точност вашия психологически профил и темперамент.

Мисионерска поза

Това е класиката в жанра. Романтика и страст в едно. Допирът на телата е плътен, очите са впити в лицето на партньора. Любимата поза на по-голямата част от нежната половина на човечеството. Освен това позволява на дамата да извършва движения със задните си части и така да доставя допълнително удоволствие от любовната игра и на себе си, и на своя любим.

Жените, които обожават тази поза, са романтични и предани. Те са интелигентни и държат да усещат доминацията на мъжа до себе си и в живота, но в добрия смисъл на думата. Те се стараят винаги да дават най-доброто от себе си, за да направят партньора си щастлив. Този тип жени не обичат да контролират и да командват. За сметка на това обаче обичат да им се угажда.

Езда

Тази поза пък е добре дошла за мъжете, които не по-малко от жените обожават от време на време да се отпуснат спокойно и да се наслаждават на движенията на женското тяло над себе си.

Жените, които обожават тази поза, са активни, темпераментни и уверени. Стараят се винаги да държат нещата под свой контрол. Склонни са към доминация и в личния, и в професионалния живот. Обичат да командват.

Кучешката

Тази поза е сред най-предпочитаните от мъжете, тъй като от една страна им доставя по-голямо удоволствие на физическо ниво, а на психологическо им дава усещането за доминация. Кучешката поза обаче е сред любимите и за дамите. Тя им позволява да управляват ритъма и дълбочината на проникване.

Жените, които харесват тази поза, са страстни, дълбоко емоционални, темпераментни, игриви и буйни натури. Те обичат да усещат закрилата на партньора си, но също така трудно се оставят някой друг да ги манипулира или да влияе на мнението им. Обичат независимостта, но държат също така и на човека до себе си.

Лъжички

Движенията в тази поза позволяват и на двамата партньори взаимно да си доставят наслада от плътния допир на телата си. Усещането е подобно на това при мисионерската поза – близост и пълно съприкосновение.

Жените, които обичат тази поза, държат винаги да имат мъж до себе си и да усещат неговата закрила и подкрепа. Те са нежни, чувствени и всеотдайни. Доверчиви са и са готови на всичко, за да помогнат на приятел в нужда. Те не обичат да правят секс с партньор, към когото не изпитват чувства. Романтични са, искрени и емоционални.