След любопитно проучване учени от Великобритания стигнали до извода, че броят на хората, които трудно устояват на изкушението да правят секс на работното място не е никак малък.

След допитване, обхванало над 2000 служители, изследователите установили, че по-зрелите служители лудуват повече на работното си място в сравнение с по-младите си и неопитни колеги. Пикът на любовните закачки и завоевания обаче връхлитал най-вече тези, които се намирали във възрастовата граница между 35 и 44 години. Именно представителите на тази възрастова категория се оказали и най-склонни към секс авантюри и... забележете, изневери.

Близо 1/3 от анкетираните пък признали, че са се влюбвали в свои колеги, и то не един път. Приблизително толкова от участниците в допитването пък разкрили, че са получавали интимни предложения именно от мястото, където заработвали месечната си прехрана.

Най-младите пък – между 18 и 24-годишна възраст, се оказали най-неподатливи към каквито и да било интимни намеци или свалки, насочени към тях.

Според психолозите спирачката на младите хора най-вероятно идвала от страха да не изгубят източника си на пари и желанието им да се докажат като принципни и изпълнителни служители.

При попорасналите им колеги обаче е точно обратното – жаждата за приключения била далеч по-силна от чувството за отговорност. Още по-интересното е, че тъкмо по-младите се оказват и главните виновници за появата на сплетни и интриги на работното место – 29% на 8% за по-старите служители.

Сред факторите, допринасящи за по-освободения сексуален живот сред по-зрелите служители, вероятно е осъзнаването, че времето лети и че е настъпил момент най-после и те да внесат малко пикантна нотка в иначе скучния си живот със или без постоянния им партньор.

Четете още: Тъжната истина: Мъжете изневеряват заради липса на близост