Автор
Woman.bg

Кога жените започват да се чувстват нежелани?

Да, има и такъв период. Мъжете и жените започват да губят интерес един към друг в даден етап от живота. Дамите започват да чувстват, че не предизвикват интерес, когато навършат 45 години, а мъжете - на 47, или поне това показват резултатите от британска анкета.


Почти две трети от дамите, анкетирани от клиника за пластична хирургия, са се оплакали, че интересът на мъжете към тях е спаднал още щом са навършили 40 години. На 45 вече това става съвсем осезаемо. 46 % са казали, че биха искали да върнат времето и да получават същото внимание като на 20 и 30 години.

Мъжете също започват да се чувстват пренебрегнати. Това обаче се случва на малко по-късен етап. Една пета от тях забелязват, че привлекателността им намалява на 40 години. Те посочват като черти, от които се срамуват, появата на бюст, увисналите бузи и двойната брадичка.


Според проучването голяма част от мъжете и жените на тази възраст се притесняват да пускат свои снимки в социалните мрежи заради външния си вид. Младостта си отива и това е естествен етап от живота ни. Ако трябва да се утешим, то тогава е хубаво да си спомним поговорката, че всяка възраст си има своя чар.

Четете още: Звезди над 40 години - красиви и още как!