Автор
Woman.bg

Какво научих за моногамията от системните си изневери

Една от най-неизчерпаемите теми, свързани с любовта, е изневярата. Тя винаги е предизвиквала бурни емоции, размисли и разговори, защото е едно от основните прегрешения спрямо половинката ни. Днес една жена ще ни разкаже какво е научила от многократното повтаряне на тази грешка и какво е за нея моногамията.

„Рик беше първото ми гадже, първата ми голяма любов, която срещнах в училище. Той беше и първото момче, което дойде вкъщи и аз запознах с родителите си.

Един ден се прибрах от училище и татко си беше тръгнал. Просто така, без да каже нищо и без да предупреди мен или майка ми. Той ни беше напуснал заради друга жена и аз така и не можах да му простя за това. В този момент заобичах Рик още повече и се надявах той винаги да е до мен и да е противоположността на баща ми. Той беше предан и верен, но аз не съвсем.



Когато завършихме училище, аз се преместих в Мексико, за да продължа образованието си. С Рик продължавахме да сме заедно и поддържахме връзката си от разстояние. Но един ден аз се запознах с много симпатично момче, което работеше в заведение на улицата, на която живеех. Флиртувахме и една нощ спахме заедно. Тогава си казах: „Каквото е станало в Мексико, си остава в Мексико“ и приех, че това е нещо, което не се брои за изневяра и че няма да се случи отново. Само че не стана точно така. Една вечер бях на парти, където се запознах с едно момче. Напих се до несвяст и той ми помогна да се прибера. Тогава пак се случи, правих секс и изневерих на Рик. Знаех, че допускам грешка и много се постарах любимият ми никога да не разбира за нея.

Оказа се, че изневярата е в кръвта ми и просто не можех да спра. Това беше човешка слабост, с която не можех да се справя. Все пак, хората не са с моногамна природа. Но истинската ми първа афера се случи няколко години по-късно, след като завърших колеж, когато продължавах да имам връзка с Рик. Този път обаче беше различно.



Имах много добра приятелка, която се казваше Бри. Двете се разбирахме отлично и прекарвахме много голяма част от времето си заедно. Не след дълго започнахме и да правим секс. Отношенията ни станаха още по-хубави и ние продължавахме да сме много добри приятелки. Усещах как започвам да се влюбвам в нея и реших, че трябва да кажа на Рик какво се случва. Мислех, че по този начин ще се отърва от вината си, но той беше съкрушен. Чувствах се ужасно за страданието, което му причиних. Осъзнах, че връзката ми с Бри беше грешка и я прекратих.

Реших да се променя, да водя здравословен начин на живот и да бъда примерна и добра. С Рик бяхме взели решението да останем заедно и две години по-късно вече бяхме сгодени. Всичко беше прекрасно до момента, в който на новата си работа не се запознах с нови хора и по-специално с Джъстин. Разбирахме се чудесно с него, виждахме се постоянно, всички мислеха, че имаме връзка, но не беше така. Просто си прекарвахме добре заедно и така, от дума на дума, се оказахме в леглото. Същото се случи и с друго момче на име Елиът. Аз отново предавах доверието на Рик. Имах приятелска връзка и с двамата, беше много вълнуващо. Елиът няколко пъти ми каза, че не е редно да флиртувам с него, защото съм сгодена и това ме възбуждаше още повече.



Аз просто се забавлявах, но знаех, че не е правилно. С времето бях загубила уважение към Рик, към приятелчетата си за секс, дори към самата себе си. Истината е, че нито една от връзките ми не ме задоволяваше и мисля, че това беше следствие от страха ми да не бъда сама и изоставена. Накрая напуснах Рик и въпреки всичките си предателства, той не искаше да се разделяме. Никога няма да забравя как седна на пода и плачеше като дете в деня, в който си взех нещата от апартамента ни. Когато му казах да спре, той ми отговори: „Ти ще си тръгнеш, безсилен съм да те спра“. В този момент осъзнах, че съм станала същата като баща си.


С времето осъзнах, че както моногамията, така и изневерите не са в човешката природа. Просто трябва да бъдем откровени и да споделяме истинските си мисли и чувства с половинките си", П.

Четете още: Кой е най-големият мерак на мъжете в леглото?