Много хора се чудят какво е да бъдеш интимен с човек с увреждания. И група млади жени, придвижващи се с помощта на инвалидна количка, разкриват истините за секса с човек с физическо увреждане.

Да, и те имат сексуален живот

Забавления за една вечер, приятели за секс, тройки, сериозна връзка. Всичко, което може да имат хората без увреждания, могат да имат и инвалидите, категорична е прикрепената към количката Сара Александър.

Понякога си мисля, че хората забравят, че инвалидите са човешки същества също като тях. Ние имаме същите чувства, нужди, копнежи и страхове. Затова и не мисля, че е странно, че с приятелят ми, който няма увреждания, имаме страстен и активен сексуален живот. Той никога не е изказвал недоволство от случващото се между завивките или да е споделял, че нещо му липсва, допълва Сара.

Сексът е повече от просто пенетрация

За много хора сексуалният акт представлява само и единствено проникване. Но това далеч не е така. Той е много повече и ако пенетрацията не е възможна може да опитате орален секс, обслужване с ръка, взаимна мастурбация, които също ще ви помогнат да стигнете до оргазъм и да изпитате близост с партньора си.

"Има много начини за достигане до заветното "О" и ние сме щастливи да даваме и изпитваме удоволствие", споделя придвижващата се с помощта на инвалидна количка Дийна Лаурет.

Не трябва да е табу!

Това, че имаме някакво физическо увреждане не значи, че се различаваме от вас. И ние имаме същите потребности, като добрият сексуален живот е толкова важен и от такова фундаментално значение за нас, от каквото е и за хората без увреждания. Затова и не разбирам защо сексът с човек, прикован към количката трябва да е табу и да не се обсъжда свободно. Сякаш се гледа на него като не нещо странно и нередно, споделя Сара.

Не извратено да харесваш инвалид

Хората изпитват привличане към някого поради различни причини. Може да е външният вид, може да е интелектът, може да е начинът, по който се чувствате, когато сте с някого, може да е чувството му за хумор. Каквото и от изброените да е, то не изчезва, само защото обектът на привличане се придвижва с количка, а не с крака.

"Няма нищо нередно да харесвате някого с инвалидност. Защо да има? Ние имаме много какво да предложим, а и истината е, че в края на деня - човекът до мен ще гушка и ще си говори с мен, а не с количката ми. Така че, какъв е проблемът в съществуването й?", искрена е Сара.

Откритата комуникация е от особено значение

Освен ако аз не покажа, че го искам, това да ме изкарват от количката ми е нещо ужасно и травмиращо за мен. Имала съм гаджета, които са ме носили на ръце от дневната до спалнята, мислейки си, че това е много романтично, но истината е, че за мен е плашещо, споделя дама с физически увреждания, пожелала анонимност.

Тя отчита като своя грешка фактът, че не е споделила, че този акт и е неприятен и е категорична, че искрената комуникация е в основата на добрата връзка, особено ако половинката ти е в положение, което за теб е непонятно, като това да е прикован към инвалидна количка, например.

Адаптиране и креативност

"На хората с увреждания им се налага да се адаптират към различни ситуации много по-често в сравнение с тези, които не са физически обездвижени. Но колкото и странно да ви звучи това може да е плюс, защото развива у нас различен поглед над ситуациите. С приятеля ми, например, сме изключително идеини и обичаме експериментите в леглото. И със сигурност правим по-горещ секс от много нормални двойки. Причината е, че сме отворени към новото, а и в моя случай - състоянието ми спомага да съм по-гъвкава.

Нови пози, възглавница под таза - намерете това, което работи най-добре за вас. Не е необходимо винаги да използвате леглото за секс - понякога го правим, докато съм на количката - накланям облегалката назад, а той повдига краката ми нагоре към раменете си. Отърсете се от предразсъдъците и се отдайте на страстта. Ролеви игри, мръсни приказки, всичко, което възбужда човек без увреждания, възбужда и такъв със", споделя младата Ема.

Увреждането не е фетиш

"Има хора, които биха ме харесали, заради количката ми, но истината е, че както аз, така и всички с моята съдба, искат да бъдат привлекателни за обекта на желанията си заради личността си, а не заради увреждането си", признава Сара Александър.

"Ние не сме тук, за да задоволяваме фетишите ви", допълва Софи Картър.

Четете още: Какъв е той в леглото според стила му на шофиране