Как да направиш един мъж щастлив и успешен? - продължението

След статията „Как да направиш един мъж щастлив и успешен?” на сексологът Наталия Кобилкина, духовете в пространството на Woman.bg определено се разбуниха.

Затова ние решихме да й зададем някои от вашите въпроси и днес публикуваме отговорите й тук.

Въпроси:

„Много хубава статия, много е полезна, но ако една жена се държи точно по този начин с мъжа си/приятеля си, какво ще се случи с нейното самочувствие. Няма ли самата жена да се чувства недооценена? Аз лично бих се чувствала не толкова пълноценна, ще смятам, че не съм толкова добра колкото него”

"И какво ако правиш всичко това а той не го оценя"

"И какво правиш,ако не харесваш нещо в един мъж?Премълчаваш?Не съм много съгласна."

Отговор:

Здравейте, благодаря ви за въпросите.

Всичко, което съм написала в статията практикувам в своя личен живот и вярвам в него. Разбирам ви, защото в началото на мен също не ми беше лесно, а дори и сега не винаги е лесно. Но си заслужава. Резултатите са: щастлив брак, пълноценно партньорство в бизнеса и голям брой истински приятели. И разбира се, моето много високо самочувствие за себе си като жена. Когато даваш можеш само и единствено да вдигаш самочувствието си.

Отдавна е известно, че светът е огледален. И когато ние даваме тези неща (уважение, разбиране и т.н.) на мъжете, тогава те ВИНАГИ ни "връщат топката" и ни дават точно това, от което ние жените имаме нужда: грижа, уважение, разбиране, подкрепа. Формулата на взаиморазбирането е „давай, за да получиш”.

Мъжът може да не оценява това поведение само в два случая: ако вие го правите изкуствено, а не от сърце и ако той не ви обича (а за какво сте заедно тогава?). Тези неща ни идват отвътре, когато обичаме другия човек. И ако не виждате нищо хубаво в партньора си - не губите своето и неговото време. Това не е някаква игра, това са начини за истинска комуникация между двата пола.

И ги прилагаме, само ако ги чувстваме и искаме да направим човека до нас щастлив.

Ако нещо не ви харесва в него - потърсете това качество в себе си. Ние винаги виждаме само това, което притежаваме в себе си (директно огледало) или обратното – това, което напълно ни липсва и имаме нужда да развиваме (обратното огледало). Когато го осъзнаете и приемете това "неприятно" у партньора ви качество ще изчезне или просто ще спре да ви дразни.

Другият вариант е мислено да отричате качеството, което ви дразни у вашия партньор. Например, той е мързелив. Кажете си: мъжът ми много обича да работя. Обещавам ви, ако повтаряте това, дори само на себе си, по 20 пъти на ден, след месец няма да познаете своя съпруг.

От сърце ви пожелавам успех в развитието и работата над себе си.