Историята на една златотърсачка

24 април 2015 | 10:31
видяна 23659
коментари 20

Търсейки си богат съпруг, това 25-годишно момиче се регистрира в сайт за запознанства. Нейното послание към потенциалните кандидати звучи по следния начин:

Няма да ви лъжа защо съм тук. Тази година аз навършвам 25 години и съм много привлекателна. Притежавам добър вкус и чувство за стил. Искам да се омъжа за човек, който изкарва 500 хил. долара и повече годишно. Вероятно ще решите, че съм алчна, но в Ню Йорк този, който изкарва милион годишно, се счита просто за представител на средната класа.

Моите изисквания не са толкова високи. Има ли някой на този сайт, който има годишен доход 500 хил. долара? Или пък всички вие сте вече женени? И още един въпрос: Какво трябва да направя, за да се омъжа за такъв богаташ като теб?

Сред тези, с които съм се срещала до момента, най-богатият печелеше 250 хил. долара годишно и изглежда, че това за мен е таванът. Но ако човек възнамерява да се премести в най-скъпия квартал на Ню Йорк, това е абсолютно недостатъчно.

Можете ли да ми отговорите на няколко интересуващи ме въпрса? Като например:

Като например:

Къде обикновено излизат най-богатите ергени? (Моля, посочете заведения, клубове, ресторанти, спортни зали. Желателно – с адреси)

В коя възрастова група е най-добре да се целя?

Защо повечето жени на богаташите са с абсолютно обикновена външност?

Как решавате коя жена може да бъде ваша съпруга и коя – просто приятелка? (моята цел е да се омъжа).

Г-ца Прекрасна

Четете още: Защо ни привличат хората, които не са за нас?

Ето и отговорът, който получава младата дама от изпълнителния директор на една банка:

Скъпа госпожице Прекрасна,

Прочетох твоя пост с голям интерес, и предполагам, че има много момичета като теб наоколо, които имат подобни въпроси. Позволи ми да анализирам твоя казус като професионалист финансист.

Моят годишен доход е повече от 500 хил. долара, което съвпада с твоите изисквания, но се надявам, че никой не вярва, че бих си губил времето тук.

Като бизнесмен бих ти казал, че е лошо решение да се оженя за теб. Отговорът е лесен, така че ми позволи да обясня. Ако оставим настрана подробностите, това, което се опитваш да направиш, е сделка, в която да размениш „красота" срещу „пари". С други думи, лицето А доставя „красота", а лицето Б плаща за нея. Всичко е честно и почтено.

Въпреки това обаче, има един огромен проблем – твоята красота ще повехне, а моите пари няма да изчезнат без достатъчно основателна причина. И истината е, че моят доход може да се увеличава от година на година, но ти няма да ставаш по-хубава с времето.

Следователно, от икономическа гледна точка, аз съм актив с покачваща се стойност, а ти си обезценяващ се актив – и то обезценяващ се в геометрична прогресия. И ако това е единственият ти актив, твоята стойност ще бъде много по-ниска след 10 години.

Ако говорим с термините на Уол Стрийт, всяка търговска сделка има позиция. Отношенията с теб също са търговска сделка.

Когато пазарната цена на един актив пада, ние го продаваме – да притежаваш такива активи е просто безсмислено. Същото е и с брака, който ти желаеш. Колкото и жестоко да звучи, най-мъдрото решение за бързо и стремително обезценяващи се активи е да бъдат продадени или дадени под аренда.

Мъжете, които печелят повече от 500 хил. долара годишно, няма как да са глупаци. Така че те, включително и аз, единствено биха се срещнали с теб, но не биха се оженили за теб.

Ще ти дам един съвет – зарежи това търсене на богат съпруг. По-добре се опитай самата ти да забогатееш и да изкарваш над 500 хил. долара доход. Тогава може и да намериш някой богат глупак.

Надявам се, че този отговор ще ти помогне.

Четете още: Мъжете, които просто не са за вас


Коментари

20 финансист
  28 май 2015 | 12:04 отговор
 

Отличен анализ на нейните активи. При такива доходи имаш огромен ежедневен избор на жени, така че подобен тип дами нямат шанс за повече от питие.

 
19 Lia
  27 април 2015 | 13:53 отговор
 

Това е откакто свят светува и е редно, ако някой се срамува изобщо, това да са мъжете, които купуват плът, а не стоката...

 
18 Мария
  26 април 2015 | 18:33 отговор
 

Всеки има право да търси и да предлага в този живот. Кои сме ние да го съдим или да го аплодираме...?

 
17 гост
  26 април 2015 | 17:54 отговор
 

А как разбра че е самотен? ):

 
16 1234
  26 април 2015 | 11:34 отговор
 

Историята не е измислена, човека който го е написал, е CEO в JP Morgan, който иска да порови, ще намери оригинала.

 
15
  26 април 2015 | 09:21 отговор
 

Жените се жегнахте обаче а? Има доста , които се познават май в образът на това момиче. Историята е измислена най - вероятно , но отговорът е много правилен. Това си е проституция. Размяна на тяло за пари. Такива хора не заслужават уважение. Хора които не се ценят, нито пък имат ценности и скрупули.

 
14
  25 април 2015 | 19:17 отговор
 

marin4o, вземи се научи как се пише "не може", че така си много евтин нещо...

 
13 marin4o
  25 април 2015 | 13:53 отговор
 

Това шефче ми хареса много с точно икономическата Уол Стрийтска терминология,другото е излишно.Точно прецизно кратко и ясно.

 
12 marin4o
  25 април 2015 | 13:21 отговор
 

Нереализиран евтин парцал от панелното жилище,който неможе да се пласира на глобалния пазар,бореща се веднага да седне на златния трон, без грам знаеща и можеща нещо " Златотърсачки" това е накратко картинката.Много лоша представяне от всичките златки със всичките им цветове до това води реалността за съжаление.

 
11 Men
  24 април 2015 | 15:04 отговор
 

Що не оставите хората да си живеят живота, както искат, техен си е

 

Добави Коментар

Най-четени