Автор
Woman.bg

Истински истории: Защо терапията за двойки е фатална

Когато двама души стигнат до задънена улица в отношенията си, но правят всичко възможно връзката им да не се разпадне, често те се обръщат към трето лице за помощ. На Запад особено е популярно двойките да посещават терапевт, който да им съдейства в разрешаването на противоречия, но има и случаи, в които е изиграл решаваща негативна роля. Днес ще ви споделим няколко кратки истории за изневяра и предателство, които идват от най-неочакваното място.

„Аз и съпругът ми имахме проблеми и започнахме терапия за двойки. Само че, малко след като започнахме да посещаваме сеансите, мъжът ми ми изневери с терапевта“, Мила.



„След като с приятеля ми сключихме брак, започнахме да посещаваме терапевт, за да изгладим някои дребни различия. Но вместо да ни помогне да закрепим съюза си, терапевтът ни посъветва да се разведем, защото реши, че бракът ни никога няма да бъде нормален. Истината е, че терапията не помага, само влошава нещата“, Лили.

„Със съпруга ми посещавахме терапевт в продължение на три години, но това се оказа огромна грешка. Мисля, че терапията изкара най-лошото от мен и накрая бракът ни се провали“, Ния.

„Когато със съпругата ми отидохме при семеен терапевт, тя трябваше да каже какво мрази в мен. Нещата, които казаха обаче ме нараниха много, толкова че не искам да бъде повече с нея“, Стефан.

„Съпругът ми беше сигурен, че бракът ни ще бъде прекрасен, ако посещаваме терапевт. Истината е, че точно терапията ме накара да осъзная, че вече не го обичам“, Сара.



„С бившия ми мъж посещавахме терапевт два пъти седмично в продължение на една година. Най-накрая той ни каза, че разводът е най-добрата опция за нас и не успя да ни помогне да спасим брака ни. Единственото, което правеше, беше да ни дава единствено празни обещания“, Елизабет.

„Казах на мъжа ми, че не искам да ходим при терапевт, а той мислеше, че това ще спаси брака ни. Моментално си събрах багажа“, Олга.

„Преди около година разбрах, че мъжът ми ми изневяра. Синът ни го видя и ми каза, а след това опитахме да се сближим отново с помощта на терапевт. Истината е, че това само влоши ситуацията и ние се разделихме“, Мина.

„Не вярвам в терапията за двойки, защото ако една от страните не желае да направи нещо, то всичко е безсмислено. Бившата ми жена не ме искаше, а терапията само ни загуби време“, Мартин.



„Терапията ми помогна единствено да осъзная, че човекът, с когото съм, не е правилният за мен. Най-накрая реших да го напусна и сега съм щастлива“, Диана.

„Приятелката ми си купи апартамент, а ние вече живеехме заедно. Мисля, че тя отдавна беше решила да ме напусне, но предложи да отидем при терапевт единствено, за да спечели време, докато завърши апартамента си и се изнесе“, Иван.

Четете още: Кога жените започват да се чувстват нежелани?