Автор
Woman.bg

Ето коя е походката, която прави жените секси

Със сигурност всяка жена иска да изглежда секси. Оказва се, че за това много важна е и походката, която може буквално да прикове погледа на мъжа. Проучване показа, че жените, които поклащат таза си, докато се движат, са смятани за по-привлекателни. Учени от университетa в Портсмут твърдят, че начинът, по който една жена се движи, е не по-малко важен от формата на тялото и играе важна роля за това околните да я смятат за привлекателна.

Учените заснели 37 жени с различни типове фигури, които вървели по бягаща пътечка и били облечени с клин и тениска. Те поставили светлоотразителни маркери на глезените, коленете, бедрата, рамената, лактите на жените, на ключицата, пъпа и по средата на челото им.

После от видеата било изрязано всичко, освен светещите точки, а дължината им била сведена до 10 секунди. Клипчетата били показани на 14 жени и 11 мъже, които трябвало да определят привлекателността на фигурите от 1 (изключително непривлекателно) до 7 (изключително привлекателно).

"Проучването разкрива, че сме по-склонни да възприемаме една жена като привлекателна, ако поклаща ханша си и върви с малки стъпки", каза д-р Ед Морисън, ръководител на проекта. "Ще бъде интересно да проверим дали хората могат съзнателно да променят походката си, за да привлекат или отблъснат партньори", каза той.

Мили дами, обърнете внимание на всеки един детайл от вашата визия. Всичко има значение. Грацията в стойката и походката са не по-малко важни от грима и прическата. Нищо не е за подценяване!