За перфектния мъж мечтае всяка представителка на нежната половина от човечеството, но съществува ли такъв в действителност?

Преди да се отговори на този въпрос, трябва да се конкретизира какво всъщност означава перфектен мъж. Разбира се, за всяка жена идеалът е различен, но се оказва, че има основни качества, които дамите, независимо от възрастта, образованието, социалния си статус и т.н., търсят в срещуположния пол. Благодарение на това психолози успяха да създадат обобщен образ на господин Перфектен.

Като начало перфектният мъж поставя нуждите на любимата си на първо място. Те са по-важни от тези на майка му и дори от тези на децата, без значение дали са само негови, или общи.

Сред най-ценените качества е и чувството за хумор. "Един мъж не струва, ако не може да те разсмее", сочат изводите от проведено проучване сред дамите на Острова.

Другите качества, на които жените държат, са надеждност, самоувереност, начетеност и привлекателност. Що се отнася до последното, трябва да се подчертае, че дамите не желаят мъжът до тях да е като красавец от списание. Достатъчно е просто да не е грозен.

Важно изискване, за да бъде определен мъжът като перфектен, е той да се интересува от желанията на половинката си в леглото и за него да е приоритет да я задоволи сексуално.

Оказва се обаче, че предпочитанията на дамите се променят с годините. Всички изброени качества на силния пол са важни, но определени са с приоритет в зависимост от възрастта на жената.

Между 18 и 24 години представителките на нежната половина от човечеството държат най-вече на визията и на сходните хобита.

През следващите десет години от живота си жената започва да търси други черти у мъжа. За нея външният вид става все по-малко значим за сметка на сексуалната съвместимост. През този период жената започва да се оглежда и за половинка, с която да създаде семейство, затова тя подсъзнателно търси мъже, които са уверени, амбициозни и вдъхват сигурност.

Вече по-значими са и доходите. Те са от значение и за двете възрастови групи, участвали в анкетата – и за тези между 25 и 35, и за тези между 35-45.

За жените между 35 и 45 е важен не само социалният статут на мъжа, но и неговата възраст. Дамите в този възрастов диапазон търсят по-зрял представител на срещуположния пол и малка част от тях била излезли с по-млад от тях.

Интересно е, че за дамите между 45-55 години важи точно обратното. Те проявяват интерес към по-млади от тях мъже. Оказва се също така, че с напредването на възрастта критериите на дамите не спадат. Явно навлизането в менопаузата не влияе зле на самочувствието на жените, както доскоро се смяташе, защото анкетираните в тази възрастова група са най-взискателни относно половинката си и имат най-конкретни изисквания за това какъв трябва да е Перфектният.

Той трябва да е надарен със сексуална мощ, да има високи доходи и чувство за хумор.