Автор
Woman.bg

Експеримент: Какво ще стане, ако правите секс всеки ден

За никого не е тайна, че в продължителните връзки сексът често отива на втори план. Практиката обаче показва, че вие можете и дори сте длъжни да го върнете обратно! Героинята ни от тази статия решила да прави секс с мъжа си всеки ден в продължение на два месеца – и ето какъв бил резултатът…

„Преди половин година случайно попаднах на статия за една двойка, която решила да прави секс всеки ден в продължение на 60 дни. Било се отразило добре на брака им. Реших да пробвам същото.

По онова време правехме секс веднъж седмично – не достатъчно често, за да смятаме брака си за идеален. Но и двамата не бяхме заинтересовани да учестим интимните контакти. Имаме две деца (едното е на 5 години, а по-малкото наскоро стана на годинка) и тъй като и двамата работим в офис, вечер нямаме сили за нищо. Освен това за известно време взимах антидепресанти, които понижават либидото. Общо взето имаше върху какво да се замислим. Но аз знаех, че ако спомена на мъжа ми за тази идея, всичко ще е решено.

Прецених, че щом това се отразява добре на връзката, трябва да го пробваме. Изпратих на мъжа си SMS от работа, той се заинтригува и предложи да започнем още същата нощ. Правилата са прости – правим секс всеки ден в продължение на два месеца, освен в дните, когато някой от нас е болен, пътуваме или аз съм в цикъл. И на двамата ни беше смешно да подходим толкова практично към секса, но ни беше още по-интересно да разберем какво ще излезе.

Вечерта сложихме децата да спят, аз влязох в спалнята и се съблякох. Обикновено преди това се готвихме за секс – ходихме на ресторант, аз обличах красива рокля – но сега решихме да пренебрегнем условностите.



След ден-два започна да става интересно. Мъжът ми стана много по-отпуснат, играеше си повече с децата и лично ги приспиваше. Когато му казах за това, той отговори, че сега не се замисля колко време ще му отнемат вечерните задачи, след като така или иначе ще получи секс накрая. Така стана с много неща, които той започна да възприема по-простичко. Например парите. Често обсъждахме разходите, но сега никой не се притесняваше за тях. Сексът стимулира отделянето на хормоните на щастието – допамин и окситоцин. Може би това ни помогна да запазим мира в семейството. Най-важното е, че сексът направи мъжа ми по-спокоен, а и на мен така ми харесваше повече. И двамата само спечелихме!

За мен ежедневният секс бързо се превърна в начин да се отпусна и да се почувствам по-близка с мъжа си. Разбрах, че започвам да се възбуждам по-бързо и по-силно. Може би планираният секс не е толкова хубав като спонтанния, но с времето той стана дори по-романтичен. Някои от дните си пускахме музика или си правихме масажи един на друг.

И аз започнах да гледам снизходително на другите двойки и да си мисля, че ние правим повече секс!

Когато маратонът приключи, никой от нас не искаше да спре. Решихме да продължим! Сега правим секс минимум шест пъти седмично, като се редуваме кой да е инициаторът. Това е важно за нас, защото мъжът ми обича да съм активна в леглото.

Заедно сме от 10 години, вече сме на над 35 години и от пет месеца живеем, правейки секс всеки ден. Този навик е инвестиция в нашата връзка и ще ни помогне да я укрепваме и занапред.“