Ако все още не сте наясно с това що е то “еджинг”, време е да ви кажем. Edging, от английски - "по ръба", представлява сексуална практика (самостоятелна или с партньор), в която човек достига до ръба на получаване на оргазъм, но непосредствено преди кулминацията – върховната точка на насладата, спира рязко стимулацията.

Сексолозите, а и доста хора, практикували тази техника, са категорични, че след няколко такива контролирани прекъсвания, последвалият оргазъм е много по-силен, интензивен, разтърсващ и дори многократен, в сравнение с оргазма, преживян по обичайния начин.

"Еджинг"-ът е онзи момент от сексуалния акт, който открива пред партньорите невероятните възможности на техните тела да се наслаждават едно на друго дълго време преди настъпването на върховния миг.

За да приложите успешно тази техника на сексуално стимулиране, експертите сексолози дават следните напътствия и упражнения, които да практикувате:

1. Изберете удобно място, където няма да бъдете прекъсвани и обезпокоявани от никого. Насочете вниманието си единствено към вашите усещания, докато мастурбирате.

Приближавайки се до сюблимния момент, спрете стимулацията, вземете си няколко глътки въздух и отново започнете. Повторете това няколко пъти. Опитайте да експериментирате с различни скорости и пулсации, за да контролирате вълнението си.

2. Докато практикувате с партньора си еджинг, редувайте се. Оралната стимулация е най-добрият начин за тази цел. Дали ще я правите едновременно в поза 69, или редувайки се един след друг, е въпрос на личен избор. По-важното е да споделяте. Отдръпнете главата му, когато почувствате, че приближавате до върха. Нека и той направи същото с вас. Удоволствието, което ще изпитате двамата след неколкократните прекъсвания помежду си, ще бъде неописуемо.

3. Изберете позиции, които ви позволяват контрол над нещата. Най-подходящите секс пози за тази цел са предната и задна езда.

И не забравяйте! Техниката изисква абсолютно отпускане и фокусиране на вниманието върху тялото и сетивата. Само така и вие, и партньорът ви ще изпитате оптимално върховната наслада на ръба на оргазма, от която ще последва такова разтърсващо удоволствие, каквото никога не сте изпитвали досега.

Четете още: 7 начина да отложите оргазма му