Автор
Woman.bg

Дали ще ви изневери? Вижте формата на лицето му

Един от най-големите ни страхове, когато сме във връзка и държим на човека до себе си, е мисълта, че можем да бъдем излъгани и да ни изневерят.

Чували сме много тъжни истории за предателство и много от нас са почти обсебени от идеята, че половинката може да преспи с друг човек и дори да продължи да ги лъже, поддържайки паралелна връзка. В интернет пространството, а и по телевизията, постоянно четем и се информираме защо мъжете изневеряват и как да разберем дали любимият ни е склонен да „кривне от правия път“. Сигурно много от вас биха си помислили, че ако човек няма доверие на половинката си, няма причина да бъде с него, но всъщност въпросът съвсем не е толкова прост. Съвсем логично и разбираемо е, ако сме били наранявани в предишни връзки и сме били предадени много пъти, да бъдем по-предпазливи и дори мнителни. Затова в началото на всяка връзка партньорите бавно и постепенно изграждат доверие помежду си.



Днес ще ви разкрием едно интересно проучване, според което формата на лицето на половинката ви издава дали той е склонен да ви изневери. Според учените, провели проучването, чертите на лицето издават сексуалността на партньора ни.

Мъжете и жените с малки и широки лица имат по-високо либидо. Също така те са склонни да правят секс, без да влагат много емоции, заради което са склонни и да изневеряват. В изследването са участвали 450 мъже и жени с различна форма на лицето, които трябвало да отговорят искрено дали някога са изневерявали и дали са склонни да го направят, ако все още не са.

Според специалистите връзката между чертите на лицето и либидото се крие в по-високите нива на тестостерон – хормонът, определящ сексуалните ни желания.

Разбира се, резултатите от проучването могат да бъдат оспорвани, тъй като мащабите му са твърде малки. Но ако половинката ви не е с малко и широко лице, можете да си отдъхнете поне за известно време.



Четете още: Трябва ли да следим половинката си в интернет?