Не. Размерът със сигурност няма значение. По-важното е друго. Може да го наречете магия, любов, страст, темперамент, ако щете дори и пожар. Ако искате да разберете защо това е така, както и още някои и други пикантни факти, свързани с прословутия мъжки атрибут, сега му е времето:

1. Пенисът се огъва като бумеранг

Точно така, скъпи дами. Не си мислете, че като е толкова твърд и напращял, пенисът не може да е гъвкав. Е, чак като каучук, едва ли, но спокойно може да се огъне като бумеранг, докато прониква във вагината на жената. Това доказали учените от холандската болница „Грьонинген“ още през 1999 г. Те снимали с ядрено-магнитен резонанс двойки, правещи секс.

2. Не е важно колко е голям, а колко поддържан е той

Редица проучвания стигат до извода, че сексуално опитните жени не смятат големината за основно качество. За тях е достатъчно Негово величество да е добре излъскан, изчистен и, оттук-оттам, поизбръснат. Учените установили, че добре поддържаното мъжко достойнство се котира доста по-високо от размера.

3. Скоростта, с която спермата се изстрелва, е 45 км/час

В момента на еякулацията спермата се впуска смело напред с 45 км в час. Скоростта се забавя, когато семенната течност влезе във вагината. Тук на нея вече са й необходими няколко минути, за да стигне до матката.

4. Размерът на пениса няма значение

Хайде, момичета. Сложете си ръка на сърцето и си признайте. Малък или голям, тънък или дебел – удоволствието, което пенисът с по-скромни размери може да достави на жената далеч не е по-малко от това на по-впечатляващия такъв, след като той е проникнал във вагината й. Като добавим и някои тънкости, които работят за увеличаване на насладата, като поза, ритъм и други, сексът с малкия пенис може да се превърне във фантастично преживяване.

5. Късият, но дебел пенис върши чудеса

За тези, които не знаят, добре е да са наясно и с факта, че дебелината на пениса е доста по-важна от дължината му. Една от причините е, че по-дебелата главичка на пениса служи за чудесен стимулатор на клитора.

6. Малките пениси набъбват с повече сантиметри по време на ерекция, отколкото големите

Доказано е, че по-малките по размер пениси в състояние на покой нарастват с повече сантиметри по време на ерекция, отколкото по-големите. Така например, ако малкият пенис увеличи размера си с 1/3 при ерекция, то големият може почти да не промени размера си по време на възбуда.

7. Вероятността от заразяване с ХИВ е по-малка при обрязани мъже

Множество проучвания доказват, че обрязаните мъже имат 60% по-нисък риск от прихващане на ХИВ. Същите са и с по-малък риск от заразяване с генитален херпес.

8. Не го търсете след секс

След изпразване пенисът се чувства толкова изнемощял, че изобщо не си и помисляйте да го търсите за втори рунд поне в близките 60 минути.

9. Един мъж получава средно по 12 ерекции на ден

Всеки един мъж получава средно по около 12 ерекции през деня. Това, разбира се, съвсем не означава, че в подобен момент той е възбуден. Става дума за т.нар. спонтанна ерекция. Тя възниква независимо от каквито и да било дразнители и без участието на главния мозък. А и... има профилактичен характер.

Четете още: Малкият пенис: Истини и заблуди